Juni

Actueel nieuws over de wolf in Nederland.

Aantal nieuwsberichten: laden...
Titel: Schapenhouder over nieuw wolvenbeleid: 'Schapen houden zo niet meer rendabel'

Datum: 26-jun-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


Een Drentse schapenhouder en LTO zijn niet blij met het nieuwe wolvenbeleid van de provincie Drenthe. Die zet in op betere bescherming van landbouwhuisdieren en geeft aan dat het op dit moment juridisch lastig blijft om probleemwolven aan te pakken.

Titel: Drenthe volgt Duits plan voor afschieten niet; wolf blijft buiten schot

Datum: 25-jun-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


Drenthe is nog lang geen wolfvrije regio zoals het provinciebestuur wil. En zal dat ook nog heel lang niet worden. Tot die conclusie komen Gedeputeerde Staten bij het maken van het nieuwe plan Aanpak Wolf in Drenthe. Het streven naar een wolfvrije regio staat in het coalitieakkoord van BBB, VVD, PvdA en CDA.

Titel: Borne meldde wolf om meer onrust te voorkomen

Datum: 20-jun-2024

Bron: ad.nl


De gemeente houdt vol dat het ‘met zeer grote waarschijnlijkheid’ een wolf is geweest die zijn neus aan het venster stak in Borne. Verklaringen van ooggetuigen en meerdere sporen geven daar alle reden toe. Dat de conclusie al zo snel werd gedeeld, moest verdere onrust in de wijk voorkomen.

Titel: Faunabescherming gaat vervolging proberen af te dwingen voor afschieten wolf Wapse

Datum: 20-jun-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


De Faunabescherming begint een artikel 12-procedure in een poging het Openbaar Ministerie (OM) te dwingen om over te gaan tot vervolging van de betrokkenen bij het doodschieten van de wolf in Wapse vorig jaar. Het OM maakte vanochtend bekend de zaak te zullen seponeren.

Titel: Geen vervolging voor doodschieten wolf Wapse

Datum: 20-jun-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


Het Openbaar Ministerie gaat niemand vervolgen voor het afschieten van een wolf in Wapse. Verschillende dierenorganisaties hadden aangifte gedaan tegen een aantal betrokkenen, onder wie toenmalig burgemeester Rikus Jager, de schutter en de schapenhouder.

Titel: Ken je die van die wolf in Borne? Misschien was die er helemaal niet

Datum: 19-jun-2024

Bron: tubantia.nl


Een wolf aan de keukentafel. Het verhaal daarover leidde tot nogal wat reacties. En vraagtekens. De belangrijkste: hoe groot is de kans dat het inderdaad een wolf is geweest daar in de Bornse wijk ’t Olthof? „Laten we ons alstublieft bij de feiten houden.”

Titel: Wolf overleeft oversteek van A58 niet, eerste dodelijke aanrijding in Brabant

Datum: 14-jun-2024

Bron: ed.nl


Een mannetjeswolf heeft afgelopen dinsdag de oversteek van snelweg A58, bij Ulvenhout, niet overleefd. Het is het eerste verkeersslachtoffer in Brabant in zijn soort.

Titel: Wolf laat zich zien in bewoond gebied van Chaam en Zundert: 'Ze duiken nu overal op’

Datum: 13-jun-2024

Bron: ad.nl


De voorbije dagen is ook in bewoond gebied van Chaam en Zundert een wolf gesignaleerd. Dat melden de organisaties Welkom Wolf en Geen Wolf, voor- en tegenstanders van een wolf die dicht bij mensen komt. ,,Ze duiken nu overal op.”

Titel: Friese uitvinding houdt wolf buiten: ’Sinds we deze hebben geen schapen meer gedood’

Datum: 10-jun-2024

Bron: telegraaf.nl


Hij noemt het zelf een reizend circus, maar de mobiele schaapskooi is veel meer dan dat. Het is dé oplossing om de schaapskudde van It Fryske Gea veilig in het land te laten overnachten, zonder angst te hoeven hebben dat ze door een wolf worden aangevallen.

Mis geen nieuws, ontvang update's in Whatsapp!

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen rondom wolven? Meld u dan aan voor de WhatsApp-updates van onze werkgroep. U ontvangt een melding zodra het laatste nieuws op onze website is bijgewerkt, evenals bij andere belangrijke ontwikkelingen.

Klik hier om het kanaal te bekijken.

Titel: Wandelaars filmen opnieuw 'tamme' wolf op Veluwe

Datum: 06-jun-2024

Bron: nu.nl


Een groep wandelaars trof woensdag een 'tamme' wolf aan op de Veluwe tussen Harderwijk en Ermelo. Mogelijk is deze wolf weleens gevoerd en daarom niet bang voor mensen.

Titel: GS Overijssel: ‘Gelderse en Drentse plannen voor aanpak probleemwolven maken juridisch weinig kans’

Datum: 05-jun-2024

Bron: vee-en-gewas.nl


Ondanks een door Provinciale Staten aangenomen motie voelen GS van Overijssel voorlopig niets voor de Gelderse en Drentse plannen om probleemwolven aan te pakken.

Titel: Jan Markink nieuwe voorzitter Gelderse wolvencommissie: ‘Belangrijk om hier genuanceerd mee om te gaan’

Datum: 04-jun-2024

Bron: gelderlander.nl


Oud-gedeputeerde van de provincie Jan Markink wordt de nieuwe voorzitter van de Gelderse wolvencommissie. De VVD’er adviseerde eerder al om fors in te zetten op preventieve maatregelen. Nu krijgt de commissie onder zijn leiding een bredere opzet.

Meer nieuws? Bekijk het archief.
Mis geen nieuws, ontvang update's in Whatsapp!

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen rondom wolven? Meld u dan aan voor de WhatsApp-updates van onze werkgroep. U ontvangt een melding zodra het laatste nieuws op onze website is bijgewerkt, evenals bij andere belangrijke ontwikkelingen.

Klik hier om het kanaal te bekijken.

Reacties zijn gesloten.