Nederland

Actueel nieuws over de wolf in Nederland.

Titel: Wolf bijt 25 schapen dood op Kalmthoutse heide, vlakbij Brabant
Datum: 12-05-2021
Bron: Omroep Brabant
Een wolf heeft vorige maand 25 schapen doodgebeten op de Kalmthoutse Heide. Dit natuurgebied grenst aan het uiterste westelijke deel van Brabant. Eerder in april beet de wolf al geitenbokken dood in Merksplas, ten zuiden van Baarle-Nassau, en zwierf hij door het Turnhouts Vennengebied, dat ook niet al te ver van de Brabantse grens ligt.
Titel: Stichting Wolf Nederland: “Er wordt gejaagd op de wolf in Fryslân”
Datum: 12-05-2021
Bron: Omrop Fryslan
De wolf die in Fryslân ronddwaalt en bij Katlijk is gespot, zorgt voor ophef. Stichting Wolf Nederland heeft verschillende berichten van jagers gekregen waaruit blijkt dat er op de wolf wordt gejaagd.
Titel: Schapenhouders Katlijk in de ban van de wolf: “Is dit de natuur die we willen?”
Datum: 11-05-2021
Bron: Omrop Fryslan
De wolf die in de omgeving van Katlijk gezien is, heeft schapen van meerdere schapenhouders aangevallen. Die weten niet hoe ze de dieren kunnen beschermen tegen de wolf.
Titel: Opnieuw wolf gezien in Friesland: het dier werd in de omgeving van Katlijk gefilmd
Datum: 09-05-2021
Bron: Leeuwarder Courant
Er is opnieuw een wolf in Friesland waargenomen. Op social media circuleerden zondagochtend beelden van een wolf die de weg oversteekt in de buurt van Katlijk. De Zoogdiervereniging heeft de beelden bestudeerd en bevestigt dat het om een wolf gaat.
Titel: Wolvenaanvallen op mensen hoogst onwaarschijnlijk
Datum: 07-05-2021
Bron: Nature Today
Uit het NINA-rapport ‘Wolf attacks on humans: an update for 2002–2020’ blijkt dat in Europa, ondanks de stijging van het aantal wolven, een aanval van een wolf op een mens nog steeds hoogst onwaarschijnlijk is. Lees hier de bevindingen van het onderzoek en de aanbevelingen van IFAW (International Fund for Animal Welfare).
Titel: Eindelijk hulp voor schapenhouder Hans: ‘Ik heb mijn vakantie al geboekt’
Datum: 07-05-2021
Bron: Omroep Brabant
Ze zijn er bijna allemaal klaar voor, de twintig vrijwilligers die Hans van Lieshout gaan helpen met zijn schapenkudde in Sterksel. Al twintig jaar grazen zijn ooien en lammetjes op De Pan, maar sinds de komst van de wolf naar Brabant heeft hij er veel meer werk en zorgen aan. Teveel, en dus had hij dringend hulp nodig.
Titel: Na onderzoek kadavers en foto’s: West-Brabant kreeg écht bezoek van wolf, maar schapen zijn waarschijnlijk doodgebeten door een hond
Datum: 06-05-2021
Bron: BN de Stem
Enkele weken geleden werd in Dinteloord al een wolf gesignaleerd en nu is met zekerheid te zeggen dat sinds 2 mei een wolf verblijft in het Grenspark Kalmthoutse Heide. Dat blijkt uit camerabeelden én uit de vondst van een kadaver van een ree waaraan duidelijk was gegeten.
Titel: Schapenhouder niet bang voor wolf: ‘Als hij zich maar rustig houdt’
Datum: 01-05-2021
Bron: BN de Stem
Als íemand iets te vrezen heeft van de zwervende wolf, is het John van Driel. Drieduizend schapen werken voor hem als landschapsbeheerders. ,,Van mij mag die wolf blijven. Als hij er maar niet te vaak een te grazen neemt.”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.