Nederland

Titel: Hobbyfokker is bang: ‘Als de wolf komt, stop ik’
Datum: 19-11-2020
Bron: Omroep Gelderland
De wolf is bezig aan een terugkeer in Nederland. Natuurliefhebbers zijn enthousiast, maar schapenfokkers maken zich zorgen over de veiligheid van hun dieren. Hobbyfokker Toon Reijers uit Druten is bang dat de wolvenpopulatie niet meer onder controle te houden is.
Titel: Acht dode schapen in buitengebied Afferden, mogelijk gedood door wolf
Datum: 16-11-2020
Bron: De Limburger
Twee dode schapen trof eigenaar Boudewijn Kooijman zaterdagochtend aan in zijn wei in het gebied Bleijenbeek in Afferden. Zes andere dieren waren zo toegetakeld dat ze afgemaakt moesten worden.
Titel: Proeven met rasters tegen wolven, maar animo voor subsidie blijft laag
Datum: 08-11-2020
Bron: Omroep Gelderland
Nog steeds hebben maar weinig schapenhouders maatregelen genomen tegen de wolf. Om ze over de streep te trekken heeft de Wolvencommissie nu vijf proefopstellingen opgezet op de Veluwe.’
Titel: Schapenhouders op de Veluwe zijn niet bang voor de wolf; weinig animo voor een raster, tot het mis gaat
Datum: 07-11-2020
Bron: De Stentor
Schapenhouders op de Veluwe lopen niet bepaald warm voor een wolfwerend raster. Bij de provincie Gelderland ligt een half miljoen euro aan subsidie klaar, maar daar wordt amper aanspraak op gemaakt. ,,Het gaat schoorvoetend’’, weet Gijsbert Six. ,,Ze hopen dat de wolven in de bossen blijven.’’
Titel: Schapenboer Tiendeveen: ‘Schadevergoeding na aanval wolf is een schijntje’
Datum: 05-11-2020
Bron: RTV Drenthe
Schaapherder Jantinus de Groote uit Tiendeveen is teleurgesteld over de schadevergoeding die hij krijgt, nadat een wolf vier van zijn schapen heeft doodgebeten. Volgens de provincie Drenthe heeft de herder recht op een schadebedrag van 1090 euro. “Te weinig”, zei De Groote. Hij besloot naar de rechter te stappen.
Titel: Boer Jan bewaakt zijn schapen met rasters na aanval: ‘Geestelijk ben ik een wrak’
Datum: 04-11-2020
Bron: De Gelderlander
Hij is vermoedelijk alweer weg, het beest (was het een wolf?) dat vorige week tot twee keer toe een kudde schapen in de Ooijpolder aanviel. Toch zijn er woensdagmiddag in een weiland aan de Leuthsestraat wolfwerende rasters – met schrikdraad – geplaatst om de kudde van schapenboer Jan Leensen te beschermen.
Titel: Keutels moeten aantonen dat moeflons op de Noord-Veluwe inderdaad zijn uitgeroeid door wolven
Datum: 04-11-2020
Bron: De Stentor
De moeflons op de Noord-Veluwe zijn niet meer. De schaapachtige met de kenmerkende kromme hoorns is al bijna twee jaar niet meer gezien. En dus wordt geconcludeerd dat de kudde van pakweg vijftig dieren voor een groot deel – of misschien wel helemaal – is opgegeten door wolven. Al moet dat nog blijken uit wetenschappelijk onderzoek.
Titel: Motie onuitvoerbaar: wolf weren uit Friesland is onmogelijk
Datum: 03-11-2020
Bron: Leeuwarder Courant
Het is juridisch gezien onmogelijk om de wolf uit Friesland te weren. Een motie die in juni werd aangenomen door Provinciale Staten is onuitvoerbaar. Gedeputeerde Klaas Fokkinga wist dat meteen al. Een extern bureau heeft nu op basis van Europese verdragen en de Wet natuurbescherming bevestigd dat Friesland ‘wolfvrij’ houden met hulp van een gebiedscommissie geen optie is.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.