Nederland

Titel: Wie voortaan schaapjes wil aaien op de Renderklippen bij Heerde, moet oppassen dat-ie geen schok krijgt
Datum: 05-07-2020
Bron: De Stentor
Links en rechts zijn vrijwilligers bij de schaapskooi op de Renderklippen druk in de weer. De een schroeft ogen in een paal, de ander maakt met een bosmaaier het hekwerk vrij. Allemaal om de kudde op het grensgebied van Epe en Heerde te beschermen tegen wolven. Schaapherder Lammert Niesing ziet het wat onwennig aan. Alsof je een schilder in huis hebt.
Titel: Unieke eerste beelden van wolf en aaseters bij gedood hert
Datum: 05-07-2020
Bron: Omroep Gelderland
Voor het eerst is het onderzoekers gelukt om unieke beelden te maken van een wolvenprooi. Op de Veluwe is per toeval een vers kadaver ontdekt van een hert. Uit DNA-onderzoek bleek dat het dier was gedood door een wolf. Er is een wildcamera bijgeplaatst en dat leidde tot deze unieke beelden.
Titel: Stroomdraad moet wolf weghouden bij de lammetjes van herder Lammert
Datum: 01-07-2020
Bron: De Stentor
Stroomdraad moet er straks voor zorgen dat de schapen van de schaapskudde Epe-Heerde veilig zijn voor wolven. ,,Een wijs besluit’’, luidt het oordeel van herder Lammert Niesing.
Titel: Wolvenwelpen op de Veluwe werden al vroeg gesignaleerd en dat is vrij bijzonder
Datum: 01-07-2020
Bron: De Stentor
Het is ‘vrij bijzonder’ dat het tweede nestje wolvenwelpen op de Noord-Veluwe nu al is gesignaleerd, zegt Glenn Lelieveld van het meldpunt Wolven in Nederland. ,,Dat gebeurt elders in Europa pas in het najaar.” Het wolvenpaar dat de Noord-Veluwe als territorium heeft gekozen, heeft opnieuw jongen gekregen. Het is voor de tweede keer in anderhalve eeuw dat in Nederland wolvenjongen zijn geboren. Waarschijnlijk zijn het er vier.
Titel: Meer wolven in Gelderland: afschieten of wolfvrije zones?
Datum: 01-07-2020
Bron: Omroep Gelderland
Woensdag maakte de provincie bekend dat er opnieuw wolvenwelpjes zijn geboren op de Veluwe. De roedel daar bestaat nu uit tien wolven. De Gelderse politiek volgt het met argwaan. Hoeveel territorium heeft de wolf nodig en wat is het maximaal aantal wolven?
Titel: Weer wolvenwelpjes geboren op de Veluwe
Datum: 01-07-2020
Bron: Omroep Gelderland
Op de Veluwe zijn opnieuw wolvenwelpen geboren. Dat zegt gedeputeerde Peter Drenth tijdens een vergadering over het wolvenbeleid. De provincie gaat er vooralsnog vanuit dat het om vier welpen gaat. ‘Dat zien we op beelden, maar het kan natuurlijk best zijn dat er eentje niet in beeld was’, aldus een woordvoerder. De beelden wil de provincie vooralsnog niet vrijgeven om te voorkomen dat mensen op zoek gaan naar de wolf.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.