Nederland

Actueel nieuws over de wolf in Nederland.

Titel: Voor het eerst wolvenwelpen gezien op De Hoge Veluwe
Datum: 06-08-2022
Bron: Omroep Gelderland
Twee wolvenwelpen zijn zichtbaar op een foto in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dat meldt de Zoogdiervereniging. Het is volgens hen voor het eerst dat er welpen zijn geboren op de Zuid-Veluwe sinds de wolf in ons land is teruggekeerd.
Titel: Gevreesde wolf terug op De Groote Heide? GW1625m doodde sinds 2020 al zo’n honderd dieren
Datum: 03-08-2022
Bron: ED
Het lijkt erop dat de wolf weer terug is op De Groote Heide. In de maand juli werden zeven doodgebeten schapen gevonden op vijf verschillende plekken in Maarheeze, Soerendonk, Budel en Heeze.
Titel: Wolf doodde vooral schapen in Friesland en Drenthe
Datum: 02-08-2022
Bron: AD
Wolven hebben in de maand juni vooral in Friesland en Drenthe veel schapen aangevallen en meestal gedood. Zo sloeg een wolf toe onder 13 schapen in een weiland in Vledder (Drenthe). Dat blijkt uit nieuwe cijfers over schade die wolven aanrichten.
Titel: ‘Completere natuur’ of ‘meer gevaar voor schapen’: eerste wolvenwelpen in Drenthe
Datum: 01-08-2022
Bron: RTV Drenthe
Moeten schapenhouders zich (extra) zorgen maken nu er wolvenwelpen in het grensgebied van Drenthe en Friesland zijn geconstateerd? Dierecoloog Dick Klees van de Zoogdierenvereniging, betrokken bij het wolvenmeldpunt denkt van niet. Gijsbert Six, voorman van het Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders, denkt van wel.
Titel: Wolvenwelpen geboren in Drents-Friese regio
Datum: 01-08-2022
Bron: RTV Drenthe
In de grensregio Drenthe en Friesland zijn wolvenwelpen geboren. Dat heeft BIJ12 zojuist bekend gemaakt. BIJ12 is het bureau dat voor provincies onder meer de wolvenschade afhandelt.

Reacties zijn gesloten.