Nederland

Titel: Boswachter enorm boos over dood wolvin en haalt uit naar de mens
Datum: 07-03-2021
Bron: Omroep Gelderland
De dood van de wolvin op de Veluwe, na een aanrijding zaterdag op de N224 bij Ede, laat een gapend gat achter. De pijn wordt gevoeld in het natuurgebied zelf en bij de natuurbeheerders. De hoop die men koesterde op nieuwe aanwas is vervlogen.
Titel: Boswachter Frank Theunissen kapot van dood jonge wolvin: ‘Zwarte dag voor wild op Veluwe’
Datum: 06-03-2021
Bron: De Gelderlander
Het beeld van de zaterdagochtend op de N224 tussen Ede en Arnhem doodgereden wolvin staat voorlopig gebrand op het netvlies van Frank Theunissen, boswachter en wolvenexpert van Natuurmonumenten. ,,Ik ben er kapot van, dit is zó verschrikkelijk sneu.”
Titel: Wolf dood na aanrijding in Ede
Datum: 06-03-2021
Bron: Ede Stad
Op de N224, nabij restaurant Planken Wambuis in Ede, is zaterdagochtend rond 11.40 uur een wolf doodgereden. Dat heeft een Jan Otter, jachtopzichter van gemeente Ede, bevestigd naar aanleiding van vragen van Edestad.nl. 
Titel: Twee extra stroomdraden moeten schaapskudde in het Springendal beschermen tegen solitaire Duitse wolf
Datum: 05-03-2021
Bron: Tubantia
Bang voor de Duitse wolf? Dat is schaapsherder Mieke Boode, die met haar kudde in het Springendal loopt, naar eigen zeggen niet. „Mijn moeder zei altijd: alles waar je bang voor bent, gebeurt ook. Dus probeer ik anders te denken, meer in termen van oplossingen.”
Titel: Provincie Fryslân wil projectgroep vormen tegen de wolf
Datum: 01-03-2021
Bron: Friesch Dagblad
De provincie Fryslân heeft verschillende partijen gevraagd toe te treden tot de ‘Projectgroep Preventie Wolvenschade Fryslân’ (PPWF). De groep moet advies geven over de bescherming van landbouwhuisdieren voor rondzwervende wolven en binnen de provincie voorlichting geven over beschermende maatregelen. Ook kan de projectgroep een plan opstellen hoe de provincie moet omgaan met een gevestigde wolf in de toekomst.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.