Nederland

Actueel nieuws over de wolf in Nederland.

Titel: Wolf doodde al tientallen moeflons in park De Hoge Veluwe
Datum: 18-09-2021
Bron: Omroep Gelderland
Op De Hoge Veluwe zijn al enkele tientallen dode moeflons gevonden. Dat zegt Jakob Leidekker van het nationaal park. Waarschijnlijk zijn het er nog veel meer. “Het terrein is 5500 hectare groot, dus je gaat niet alles vinden.”
Titel: Wolf tien keer gespot in de omgeving van natuurgebied de Groote Heide
Datum: 14-09-2021
Bron: Eindhovens Dagblad
De wolf is dit voorjaar tien keer gespot bij natuurgebied de Groote Heide bij Heeze. Dat heeft het wolvenmeldpunt van BIJ12 dat de waarnemingen in Nederland bijhoudt, bekendgemaakt.
Titel: Wolf doodde inderdaad moeflons in park De Hoge Veluwe
Datum: 14-09-2021
Bron: Omroep Gelderland
Het was inderdaad een wolf die begin augustus moeflons doodbeet in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Onderzoek van DNA toont dat aan, blijkt uit een provinciaal rapport over wolven in Gelderland.
Titel: Ook in Nederland runderen gedood door wolf
Datum: 14-09-2021
Bron: Boerderij
In Nederland zijn deze zomer twee runderen aangevallen en gedood door een wolf. Dat meldt BIJ12, de uitvoeringsinstantie van de provincies. Het gaat om een 9 maanden oud blaarkoprund in Doorwerth (Gld.) dat onbeschermd in een natuurgebied liep, en een dier in Someren (N.-Br.) waarvan soort en leeftijd niet bekendgemaakt zijn.
Titel: Wolvenconsulent helpt veehouders met weren wolf
Datum: 09-09-2021
Bron: Boerderij
De Wolvencommissie Gelderland start met een wolvenconsulent, die veehouders gaat adviseren in het nemen wolfwerende maatregelen. Nog maar weinig geiten- en schapenhouders maken gebruik van de Gelderse subsidie voor afrasteringen om de wolf buiten de deur te houden. Dat moet anders, vindt de Wolvencommissie. Het roofdier heeft zich immers niet alleen in Nederland gevestigd, maar heeft zich inmiddels ook voortgeplant. Er lopen eenjarige pubers rond op de Veluwe.
Titel: Caught on camera: wolf rent achter edelherten aan in Ede
Datum: 01-09-2021
Bron: De Gelderlander
Bijzondere beelden, vastgelegd door een wildcamera in Ede. Een drietal edelherten komt voorbij gerend, en dan, op enkele seconden achterstand, een wolf. Hij of zij zit de herten op de hielen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.