Juli

Actueel nieuws over de wolf in Nederland.

Titel: Weer schapen gedood en gebeten, herder Hans gaat dieren weghalen
Datum: 31-07-2022
Bron: Omroep Brabant
Opnieuw is een schaap van Hans van Lieshout uit Sterksel gedood. Minstens één ander schaap van zijn kudde is in de nek gebeten. Volgens de schaapsherder moet dit de afgelopen avond of nacht zijn gebeurd en kan het niet anders dan het werk van een wolf zijn geweest. Twee weken geleden werden ook al een aantal van zijn dieren door, vermoedelijk, een wolf toegetakeld.
Titel: Drie dode en elf gewonde schapen in weiland in Vledder
Datum: 26-07-2022
Bron: RTV Drenthe
Het ging vrij lang goed bij schapenhouder Stefan Worst uit Vledder, maar afgelopen nacht was het voor de zevende keer raak. Drie dode schapen en elf gewonden. “Allemaal lammetjes, ongeveer een halfjaar oud”, laat Worst weten.
Titel: Spoorzoeker Jeroen houdt adem in op Veluws wandelpad: ineens staart een wolvenwelp in zijn camera
Datum: 22-07-2022
Bron: De Stentor
Vijftig meter bij Jeroen Kloppenburg vandaan klink ineens geslurp. Een wolvenwelp drinkt doodgemoedereerd zijn buik vol. En terwijl de Deventer sporenzoeker eigenlijk een gat in de lucht wil springen, houdt hij zijn adem in. En schiet het beeld waar hij al maanden, wat heet: jaren, op wacht. Het perfecte plaatje van een wolvenwelp.
Titel: Herder Hans vindt doodgebeten schaap, vermoedelijk door wolf toegetakeld
Datum: 16-07-2022
Bron: Omroep Brabant
Schaapsherder Hans van Lieshout heeft zaterdag een van zijn dieren dood aangetroffen in natuurgebied de Pan in Sterksel. Het schaap is waarschijnlijk aangevallen door een wolf, en is flink toegetakeld.
Titel: Serie dodelijke aanvallen op schapen in buurtschap Boterveen bij Dwingeloo. ‘Die wolf loopt door mijn moestuin. Ik vind dat heel beangstigend’
Datum: 14-07-2022
Bron: Dagblad van het Noorden
Op Boterveen gaan schapen en pony’s ‘s avonds achter slot en grendel. De schrik zit er in de buurtschap bij Dwingeloo goed in na een serie dodelijke aanvallen op schapen.
Titel: Koe blijkt inderdaad ‘aangevreten’ door een wolf
Datum: 05-07-2022
Bron: RTV Drenthe
De koe die op 11 mei in het weiland van boer Jos Ubels werd gevonden, blijkt inderdaad gedood te zijn door een wolf.
Titel: ‘Geen duidelijkheid over oorzaak gedode shetlandpony’
Datum: 04-07-2022
Bron: Waldnet
Het blijft onduidelijk hoe een shetlandpony van Fenna Devos uit Gorredijk op 13 juni gedood is. De aanval vond plaats in Oudehorne. Op dezelfde dag heeft in opdracht van BIJ12 een taxateur dna-monsters afgenomen bij het kadaver.
Titel: Drachtige koe doodgebeten door een wolf? Extra onderzoek nodig
Datum: 04-07-2022
Bron: Omroep Brabant
Is een drachtige koe in een weiland in Heeze in mei doodgebeten door een wolf of toch door een hond? Een uitgebreid DNA-onderzoek heeft geen antwoord gegeven op deze vraag, laat onderzoeksbureau BIJ12 weten. Als een wolf de dader is, zou dat voor het eerst in ons land zijn. Mogelijk geeft een nieuw vervolgonderzoek alsnog duidelijkheid. Als een wolf de dader was, krijgt de boer een schadevergoeding.
Titel: ‘Komst van de wolf is niet zwart of wit’
Datum: 04-07-2022
Bron: Veld-Post
De komst van de wolf in Nederland is de afgelopen tijd een omstreden onderwerp. Zowel voor- als tegenstanders spreken zich regelmatig tegen elkaar uit. De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging en IFAW (International Fund for Animal Welfare) zoeken daarom nu de samenwerking op om het te hebben over de toekomst van de wolf.

Reacties zijn gesloten.