Augustus

Actueel nieuws over de wolf in Nederland.

Titel: Elektrische kraag bij schaap moet wolf opvoeden
Datum: 29-08-2021
Bron: Omroep Gelderland
Een hek om schapen tegen de wolf te beschermen? Onnodig, zeker omdat het ook anders kan, zegt bioloog Diederik van Liere uit Almen. Hij ontwikkelde, samen met Sloveense onderzoekers, drie verschillende wolf-werende methoden. Hoewel de effectiviteit nog wetenschappelijk onderzocht moet worden, is hij hoopvol. “Ik denk dat we hier echt wat aan hebben.”
Titel: Fries wolvenhek blijft voorlopig steken op 50 meter
Datum: 27-08-2021
Bron: Veld-post
Het wolvenhek is nog steeds vijftig meter lang. De stichting Wolvenhek Fryslân had gehoopt dat de bouw aan het begin van de herfst verder zou gaan, maar de initiatiefnemers lopen tegen de bureaucratie aan.
Titel: ‘Groningen is nog niet klaar voor de komst van de wolf’
Datum: 18-08-2021
Bron: RTV Noord
‘Nederland zou per direct maatregelen moeten nemen tegen de komst van de wolf. Het roofdier zal zich sneller in Nederland uitbreiden en vestigen dan we denken.’Dat zegt Frank Fass, wolvendeskundige en oprichter van het Wolfcenter in het Duitse Dörverden.
Titel: Evert-Jan en Heidi uit Vaassen springen ‘gat in plafond’ als ze zeven Veluwse wolven zien op hun wildcamera
Datum: 17-08-2021
Bron: De Stentor
Evert-Jan en Heidi Hamer uit Vaassen sprongen ‘een gat in het plafond’ toen ze de beelden van hun wildcamera bekeken. Het echtpaar maakte bijzondere opnames van zeven wolven van de Noord-Veluwse roedel. ,,Ze lopen bijna de camera omver.”
Titel: Wolf op de Utrechtse Heuvelrug? Boswachter Jelle zou het schitterend vinden (en bang hoeven we niet te zijn)
Datum: 13-08-2021
Bron: AD
Nu de wolf gesignaleerd is op de Veluwe, rijst de vraag: komt hij ook naar de Utrechtse Heuvelrug? Boswachter Jelle Bais zou dat toejuichen. ,,Ik zou het schitterend vinden als hier een wolf komt.”
Titel: CDA Gelderland na dode moeflons: Maak van Nationaal Park De Hoge Veluwe ‘wolvenvrije zone’
Datum: 12-08-2021
Bron: De Stentor
Nationaal Park De Hoge Veluwe bij Otterlo moet aangewezen worden als ‘wolvenvrije zone’. Dat bepleit het CDA in Gelderland. Met zo’n status kan er veel meer gedaan worden om de wolf – een beschermde diersoort – te weren, meent de partij.
Titel: Hoge Veluwe laat vanwege kritiek toch dna-onderzoek doen op dode moeflon: ‘Maar uitkomst staat al vast’
Datum: 09-08-2021
Bron: De Gelderlander
Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft maandag toch dna-onderzoek laten doen, nadat jachtopzieners weer een dode moeflon aantroffen binnen de hekken. Een taxateur heeft monsters afgenomen van het kadaver om vast te kunnen stellen of het wilde schaap inderdaad door een wolf is gedood.
Titel: Wolf bijt opnieuw moeflon dood in park Hoge Veluwe
Datum: 09-08-2021
Bron: RTL Nieuws
Een wolf heeft opnieuw een moeflon gedood in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Een jachtopzichter vond vanochtend het dode dier. De wolf, die op de Hoge Veluwe absoluut niet welkom is, heeft nu al meerdere moeflons doodgebeten.
Titel: Twijfels bij experts over bijtwonden moeflons De Hoge Veluwe: ‘Kan net zo goed van hond zijn’
Datum: 08-08-2021
Bron: De Stentor
Deskundigen plaatsen hun vraagtekens bij de verwondingen die moeflons in Het Nationale Park De Hoge Veluwe hebben opgelopen. Volgens het park bestaat er geen twijfel over dat een wolf de wilde schapen heeft gedood, maar experts zijn daar niet zo zeker van: ‘Dit is geen sluitend bewijs.’
Titel: Geliefd en verguisd: is de wolf nu wel of niet welkom op de Veluwe?
Datum: 04-08-2021
Bron: Omroep Gelderland
Sinds er een wolf is gespot in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, laait de discussie rondom de aanwezigheid van de wolf weer op. Het park wil er alles aan doen de wolf te weren, omdat het dier een bedreiging vormt voor onder meer het Corsicaanse schaap, beter bekend als de moeflon. Voorstanders van de wolf zeggen dat het zo niet werkt: de wolf hoort voorrang te krijgen.
Titel: Wolf binnen de hekken van De Hoge Veluwe: ‘Ik heb hem gezien, meerdere moeflons gedood’
Datum: 03-08-2021
Bron: De Gelderlander
Een wolf heeft zijn weg weten te vinden binnen de speciale hekken van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Meerdere moeflons zijn gedood door het roofdier. Dat zegt de beheerder van het park.

Reacties zijn gesloten.