April

Actueel nieuws over de wolf in Nederland.

Titel: Wolf ook in Lepelstraat en Steenbergen: enthousiasme én bezorgdheid
Datum: 29-04-2021
Bron: Omroep Brabant
Nadat er afgelopen weekend al in Dinteloord en Steenbergen een wolf werd gespot, hebben nu ook bewoners van Lepelstraat het dier over de weilanden zien rennen. Natuurliefhebbers zijn blij met de terugkeer van de wolf na anderhalve eeuw afwezigheid maar vanuit de land- en tuinbouw zijn er zorgen: schapen en andere dieren zouden in gevaar zijn.
Titel: Wolf ook in Lepelstraat en Steenbergen: enthousiasme én bezorgdheid
Datum: 29-04-2021
Bron: Omroep Brabant
Nadat er afgelopen weekend al in Dinteloord en Steenbergen een wolf werd gespot, hebben nu ook bewoners van Lepelstraat het dier over de weilanden zien rennen. Natuurliefhebbers zijn blij met de terugkeer van de wolf na anderhalve eeuw afwezigheid maar vanuit de land- en tuinbouw zijn er zorgen: schapen en andere dieren zouden in gevaar zijn.
Titel: De wolf verovert Nederland en hij gaat niet meer weg
Datum: 28-04-2021
Bron: Trouw
De eerste wolf die Zeeland bereikte, was na een dag alweer verdwenen. Maar dat de wolf doordringt in heel Nederland is onvermijdelijk. En hij gaat niet meer weg.
Titel: Thoolse wolf zorgt voor tegenstrijdige reacties in Zeeuwse politiek
Datum: 28-04-2021
Bron: Omroep Zeeland
De wolf die gisteren op Tholen is gezien roept verschillende, tegenstrijdige reacties op in de Zeeuwse politiek. Het CDA vindt Zeeland geen geschikte provincie voor wolven. Coalitiegenoot PvdA is juist blij met het roofdier en volgens de Partij voor de Dieren is de komst van de wolf eigenlijk geen punt van discussie.
Titel: En dan sta je oog in oog met een wolf… het overkwam Gertjan uit Poortvliet
Datum: 28-04-2021
Bron: Omroep Zeeland
“Ben ik nou gek?! Ik zie een wolf!” Gertjan Vermue uit Poortvliet aarzelt geen moment als een collega hem zondag belt en deze zin uitspreekt. Hij springt meteen in de auto en warempel: nog geen vijf minuten later ziet hij het ook: een échte wolf.
Titel: Provincie: laat wolf met rust
Datum: 28-04-2021
Bron: Omroep Zeeland
De provincie roept op om de wolf met rust te laten die gisteren op Tholen werd gezien. Het is een beschermd dier waar niet op mag worden gejaagd. De wolf is inmiddels weer terug gelopen naar Brabant.
Titel: Wolf gezien op Tholen, ZLTO vraagt om actie
Datum: 27-04-2021
Bron: Omroep Zeeland
In de buurt van Scherpenisse is vanmorgen een wolf gesignaleerd. Dat bevestigt het Wolvenmeldpunt van de Zoogdiervereniging. De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) maakt zich zorgen over de komst van de wolf naar Zeeland en vraagt om actie.
Titel: West-Brabantse schapenhouders bang dat wolf slachtoffers maakt: ‘Goede habitat om te overleven hier’
Datum: 27-04-2021
Bron: BN DeStem
West-Brabantse schapenhouders zijn bang dat een zwervende jonge wolf slachtoffers maakt. Het dier dat opdook in Dinteloord, is vooralsnog spoorloos. Maar er is inmiddels wel een ernstig toegetakeld dood lam gevonden. 
Titel: Loopt er weer een wolf in Drenthe? Lam doodgebeten op de VAM-berg
Datum: 26-04-2021
Bron: RTV Drenthe
Loopt er opnieuw een wolf in Drenthe? Die vraag doemt op nu er afgelopen weekend een lam is doodgebeten op de VAM-berg bij Wijster. Op foto’s is het roofdier te zien. DNA-onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om een wolf gaat.
Titel: Schapen veilig voor wolf door honden en schrikdraad
Datum: 26-04-2021
Bron: 1 Limburg
Een afrastering met stroomdraad en twee Spaanse waakhonden beschermen de schapenkudde van Heidi van der Pol uit Altweerterheide tegen de wolf. Haar kudde graast in een gebied waar al af en toe wolven zijn gespot.
Titel: ‘Wolf’ snuffelt rond in voortuin, buurt in rep en roer
Datum: 25-04-2021
Bron: Omroep Brabant
Op twee onverwachte plekken in Brabant zijn dit weekend ‘wolven’ gezien. De meest opvallende plek was zaterdagavond in een woonwijk in Best. Op camerabeelden is te zien hoe een ‘wolf’ rustig in een voortuin snuffelde. Klein detail: het ging niet om een wolf, maar een grote hond. In Dinteloord en Steenbergen was het volgens een wolvenkenner wél raak. Dit zou een van de eerste keren zijn dat in de uiterste punten van West-Brabant de wolf is gezien.
Titel: Wolf heeft vrij spel bij moeflons Wekeromse Zand
Datum: 23-04-2021
Bron: Ede Stad
Nu recent een wolf is gezien in het Wekeromse Zand lijkt het einde nabij voor de vele tientallen moeflons in dit natuurgebied. ,,Als de wolf niet wordt afgeschrikt door mensen, verwacht ik dat de moeflons over ruim een half jaar zijn verdwenen’’, zegt Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland.
Titel: Gerbrand Mulder fotografeert wolf in Wekeromse Zand: ‘Een complete verrassing’
Datum: 20-04-2021
Bron: Ede Stad
Natuurfotograaf Gerbrand Mulder kon vrijdagochtend vroeg zijn ogen niet geloven. Vanaf de bosrand in natuurgebied het Wekeromse Zand tussen Wekerom en Lunteren zag hij op de vlakte voor hem een wolf lopen.
Titel: Of wolf veulentje in Raalte doodde, blijft ongewis: dna-spoor niet voldoende om roofdier vast te stellen
Datum: 17-04-2021
Bron: De Stentor
Wat het veulentje gedood heeft dat eind maart langs het Overijssels Kanaal in Raalte gevonden werd, blijft voor altijd ongewis. Het DNA-spoor dat veiliggesteld werd, is van onvoldoende kwaliteit om vast te stellen welk roofdier het pas geboren pony’tje doodde.
Titel: Ook Twente is een prima leefgebied voor wolf: ‘Schaap is slechts een snack voor onderweg’
Datum: 10-04-2021
Bron: De Stentor
Voor de zoveelste keer doet een wolf Twente aan en trekt daarbij veel aandacht. Waar komt die fascinatie voor de wolf vandaan? Wordt het ooit ‘gewoon’? Nou, wen er maar vast aan, want Twente is een prima leefgebied voor de wolf.
Titel: Experts over video wolf bij Rossum: mogelijk komende tijd meer wolven in Overijssel
Datum: 08-04-2021
Bron: RTV Oost
“Ik zag het niet meteen, ik dacht eerst dat het een hond was. Maar ik bedacht me dat die mensen die daar wonen geen hond hebben.” Tamara Ensink maakte vanochtend bij Rossum duidelijke beelden van wat later een wolf bleek te zijn. Een expert van Wolven in Nederland bevestigt dat het daadwerkelijk een wolf is: “zonder twijfel.” De organisatie houdt er rekening mee dat wolven zich de komende tijd weer vaker in onze provincie laten zien.
Titel: Unieke beelden: wolf slentert door Twente en steekt N736 over
Datum: 08-04-2021
Bron: Tubantia
Er zijn unieke beelden opgedoken van een wolf die slentert door Twente. Een automobilist filmde vanochtend hoe het roofdier de N736 overstak richting Volthe. Op de achtergrond is de rotonde in Rossum zichtbaar.
Titel: Jager Henk (76) wil wolvenlimiet op de Veluwe (maar experts denken daar heel anders over)
Datum: 02-04-2021
Bron: De Stentor
Als we nu niks doen, hebben wolven over tien jaar alle edelherten en wilde zwijnen op de Veluwe opgegeten. En dan gaan de wolven ook weer weg, omdat er niks meer te vreten is. Het is de vaste overtuiging van Henk Borsboom uit Nunspeet, jager en natuurliefhebber. Zijn oplossing? ,,Beheren. We moeten nu vaststellen hoeveel wolven we maximaal willen hebben.’’

Reacties zijn gesloten.