Oktober

Titel: ‘Eerste wolf op Zuid Ginkel’: Edese schaapskudde weert zich
Datum: 31-10-2020
Bron: Ede Stad
Bij de schaapskooien op de Ginkelse en Eder Heide zijn wolvenwerende rasters geplaatst. En dat is nodig ook, want dat er een of meer wolven op de Veluwe leven is geen geheim. ,,En vorige week werd er ook een wolf gezien op de Zuid Ginkel.”
Titel: Jan (74) was erbij toen een schaap werd gegrepen in Ooij: ‘Was het een wolf? Ik ben er kapot van’
Datum: 29-10-2020
Bron: De Gelderlander
Dinsdagavond werd er één schaap gegrepen in de Ooijpolder: woensdagavond werden twee schapen dood gebeten. Nog eens twee moesten worden afgemaakt. Het heeft er steeds meer schijn van dat een wolf de dader is..
Titel: Schaap mogelijk gegrepen door wolf in Ooijpolder: DNA-monster ‘dader’ afgenomen
Datum: 28-10-2020
Bron: De Gelderlander
In een weiland aan de Leuthsestraat/Hubertusweg in de Ooijpolder is vannacht een schaap vermoedelijk door een wolf gegrepen. Er zijn inmiddels DNA-monsters van de plekken waar het schaap gebeten is – daar zit speeksel van de dader – afgenomen, zodat in het laboratorium vastgesteld kan worden of het inderdaad om een wolf gaat. Dat duurt enkele weken.
Titel: Wolf Billy doodgeschoten in de Vogezen: beet 65 schapen dood in Brabant
Datum: 23-10-2020
Bron: Omroep Brabant
De Duitse wolf Billy die afgelopen zomer onder meer huishield in Brabant, is eind september doodgeschoten in de Vogezen, een bergketen in het noordoosten van Frankrijk.
Titel: Is er een wolf in Kranenburg? Onderzoek naar drie doodgebeten schapen
Datum: 17-10-2020
Bron: De Geldelander
Zit de wolf al in Kranenburg? Heeft hij zich wellicht in het Reichswald gesetteld?
Titel: Schapenhouders zullen zich moeten wapenen tegen de wolf
Datum: 09-10-2020
Bron: Friesch Dagblad
Fryslân moet snel een wolvencommissie instellen, die nadenkt over de wijze waarop wordt ingespeeld op de komst van de wolf. Die oproep deed de Drentse schapenhouder Gijsbert Six gistermiddag bij een werkbezoek van FNP-Statenleden.
Titel: Wolf Billy: wat spookte hij uit nadat hij Heusden verliet?
Datum: 09-10-2020
Bron: Brabants Dagblad
HEUSDEN – Ken je die van die wolf die de Heusdense schaapskuddes als een tafeltje-dek-je zag …? Nou, die ging naar België, waar ze ’m Billy noemden. De Vlaamse wolvenvoorvechter Jan Loos (53) schreef een boek over wolven in de Lage Landen, met daarin een heel hoofdstuk over Billy. Sterker nog; hij staat op de cover.
Titel: Nu al twee keer zoveel aanvallen door wolven in Nederland als in heel 2019
Datum: 09-10-2020
Bron: De Stentor
Er zijn tot oktober dit jaar al ruim twee keer zoveel wolvenaanvallen geregistreerd als in heel 2019. Dat blijkt uit de meldingen van schade door wolven die BIJ12 verzamelt. Het gros van die aanvallen vond plaats in Noord-Brabant, Drenthe en Gelderland.
Titel: Al 15 keer zoveel wolfaanvallen in Brabant als heel vorig jaar
Datum: 09-10-2020
Bron: Omroep Brabant
De wolf is terug in Nederland en dat merken we. Vooral in Brabant slaan de roofdieren vaak toe. Er zijn dit jaar al vijftien keer zoveel aanvallen als over heel 2019. Er vonden tot oktober 31 wolvenaanvallen plaats in onze provincie. Vorig jaar waren het er maar twee.
Titel: Zeventien wolvenaanvallen dit jaar in Drenthe
Datum: 09-10-2020
Bron: RTV Drenthe
Tot oktober dit jaar zijn in Drenthe zeventien wolvenaanvallen op schapen vastgesteld. Dat zijn al zeven meer dan in heel 2019, blijkt uit de meldingen van schade door wolven die BIJ12 heeft verzameld.
Titel: Onderzoek bevestigt: 16 bij Epe gedode schapen werden gegrepen door wolf
Datum: 06-10-2020
Bron: De Stentor
De zestien schapen van twee boeren in Epe die eind augustus dood werden aangetroffen in een weiland nabij natuurgebied Wisselse Veen, zijn gedood door wolven. De boeren wisten dat al zo goed als zeker, dna-onderzoek heeft het nu bevestigd.

Reacties zijn gesloten.