Gevorderd

Klik hier om terug te keren naar het overzicht.

Resultaten

Wauw! Dat heb je goed gedaan!! Weet je de quiz voor experts ook zo goed te doen?

Oeii, dat ging nog niet perfect, lees de biologie van de wolf nog eens goed door, of probeer de quiz voor experts.

#1. Gemiddeld bestaat een roedel in Europa uit…

Roedels in Europa bestaan vaak uit 2 tot 10 dieren. In onder andere Noord-Amerika komen ook grotere roedels voor met meer dan 20 dieren. Wist je dat in Duitsland gemiddeld 2 tot 3 wolven per 100 vierkante kilometer leven. In zeer wildrijke gebieden zijn kleinere wolventerritoria mogelijk, maar bij circa 50 vierkante kilometer lijkt er een sociale ondergrens te zijn.

Volgende vraag

#2. Hoelang duurt de paring ongeveer van een wolf?

In een roedel wolven paart meestal alleen het alfapaar. Alleen als er heel veel voedsel is mag er nog een andere wolf jongen krijgen. Teven zijn maar een keer per jaar loops. Meestal is dat tussen januari en april. De draagtijd is 60 tot 63 dagen, en de jongen worden dan geboren in een periode dat het warm is en er de eerste maanden voldoende voedsel te vinden is.

Volgende vraag

#3. Hoeveel kilometer kan een zwervende wolf maximaal in één dag afleggen?

Een wolf zonder leefgebied wordt ook wel een wandelwolf of zwervende wolf genoemd. Vaak lopen ze alleen ‘s nachts en ongeveer 50 tot 70 km, en rusten ze overdag. Maar als een wolf stevig doorwandeld kan deze tot wel 200 km in een dag lopen. Dit is uiteraard uitzonderlijk veel en gebeurt niet vaak.

Volgende vraag

#4. In welk land leven geen wolven?

Zowel in Duitsland als in Polen, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Spanje en Zweden nemen wolven in aantal toe. De bestaande kerngebieden groeien jaarlijks langzaam en vanuit deze kerngebieden verspreiden jongvolwassen wolven zich alle kanten op. in Ierland is de laatste wilde wolf geschoten in 1786, of de wolf daar terug zal keren is niet bekend.

Volgende vraag

#5. Hoe oud wordt een wolf gemiddeld in het wild?

Wolven worden in het wild gemiddeld 6 tot 8 jaar en kunnen in het wild 10 jaar halen, maar veel ouder dan dat zullen ze in het wild niet worden. In gevangenschap kunnen ze zelfs 20 jaar worden.

Volgende vraag

#6. Tot op welke afstand kan je wolven horen huilen?

In de optimale omstandigheden kan je wolven horen huilen 10 kilometer van je vandaan, maar als je je midden in de bossen bevindt hoor je ze al snel niet meer.

Volgende vraag

#7. Wat moet je niet doen als je een wolf tegenkomt?

Kom je een wolf tegen, nooit voeren! Wel langzaam afstand nemen, je hond aan de lijn houden, en als de wolf dichterbij komt luid spreken en gebaren maken.

Volgende vraag

#8. Waar of niet waar? Wolven gebruiken urine en ontlasting om hun territorium te markeren.

Wolven gebruiken urine en ontlasting om hun territorium af te bakenen, maar dit kan ook gebruikt worden om te laten weten dat ze bereid zijn om te paren.

Volgende vraag

#9. Waar of niet waar? De wolf heeft meerdere partners.

Wolven zijn monogaam en kiezen meestal een partner voor het leven of blijven bij elkaar tot één van de twee sterft.

Volgende vraag

#10. Waar of niet waar? Vrouwtjes wolven zijn kleiner dan mannelijke wolven.

Vrouwtjes wolven zijn ongeveer 10 procent kleiner en wegen 18 tot 50 kilo. Een mannetje weegt wel 20 tot 80 kilo!

Bekijk resultaten

Reacties zijn gesloten.