Over ons

Op deze pagina is te lezen wie wij zijn, wat ons motiveert en wat onze drijfveer is.
Werkgroep Wolf Nederland is een vereniging. Meer over de vereniging vind je op: www.werkgroepwolf.nl/vereniging
Martijn Lambregts
Bestuursfunctie: Voorzitter

m.lambregts@werkgroepwolf.nl

Ik ben Martijn Lambregts en ik ben geboren in 1994. Ik woon samen met mijn husky in de bossen van Drenthe. Van jongs af aan ligt mijn passie al bij dier & natuur. In mijn heden en verleden heb ik gewerkt bij een schapenmelkerij, kalveropfokkerij, bij melk-koeien, manege’s, en een fourage-handelaar.
Sinds de terugkomst van de wolf in Nederland volg ik deze van dag tot dag, en vind ik het belangrijk dat we conflict-arm kunnen samenleven met wolven. Ik zit niet graag stil, en daarom ben ik vaak in de bossen te vinden, organiseer ik lezingen en zet ik mij ook in om wolf-werende hekken te plaatsen.
Monique Jager
Bestuursfunctie: Secretaris

m.jager@werkgroepwolf.nl

Ik ben Monique Jager.
44 jaar en woonachtig in Kloosterhaar vlakbij de Duitse grens. Samen met mijn man en onze drie kinderen. Interesse voor dieren heb ik al vanaf kinds af aan.
In 2017 is in ons dorp een wolf dood gereden. Mijn passie om me in te zetten voor de veiligheid van Wolven in Nederland is toen begonnen.
Rob Guns
Bestuursfunctie: Penningmeester

r.guns@werkgroepwolf.nl

Ik ben Rob Guns, geboren in de Achterhoek, opgegroeid in Twente en woon nu alweer 15 jaar in Apeldoorn. Mijn interesse in de natuur is al van jongs af aan, met name het wild op de Veluwe. En daar is de wolf nu bijgekomen. Alleen met de acceptatie van de mens kan dit oorspronkelijk inheemse dier een kans krijgen zich opnieuw in ons land te vestigen. Graag wil ik mijn steentje hieraan bijdragen!
Mijn naam is wim visser 1966
Geboren en getogen in Hattem. Mijn opvoeding stond in het teken van leven en eten, in, en met de natuur. 18 jaar gewerkt in de bossen tussen ede en otterlo. Nu wonende in Velp, bij Arnhem…en ben zeker 3 keer per week in de bossen…een leven zonder de bossen kan ik me niet voorstellen. De terugkeer van de wolf zie ik als een kans voor de mensen om ons landschap opnieuw in te richten en af te stemmen. Voor mij is het evenwicht tussen menselijke cultuur en de dierlijke natuur, uit evenwicht. De wolf staat voor mij symbool voor een nieuwe kans om het evenwicht te herstellen, met name die van de versnippering van het Europese landschap door wegen en landbouw.
Erika Visser

e.visser@werkgroepwolf.nl

Maurice Schalker

m.schalker@werkgroepwolf.nl

Ik ben Maurice Schalker (1967) en woon, samen met mijn partner, in Epe op de Noord-Veluwe. Sinds enkele jaren maak ik natuurfoto’s tijdens mijn vele wandelingen. Daarbij heb ik al vele mooie ontmoetingen gehad met de flora en fauna op de Veluwe.
Op 22 maart 2019 vond ik een wolvendrol in het Kroondomein en droomde natuurlijk van een live-ontmoeting met dit mooie dier. In de tijd die daarop volgende verdiepte ik me steeds meer in dit indrukwekkende dier. Door die interesse en de vele wandelingen ontmoette ik ook nieuwe mensen met dezelfde passie. Dit resulteerde in vele gezamenlijke wandelingen en gesprekken.Op 16 januari 2021 mocht ik de wolf voor het eerst vastleggen op camera. Niet de mooiste foto die ik ooit heb gemaakt, maar zeker de indrukwekkendste.
Begin 2022 kwam ik intensief in aanraking met de Werkgroep Wolf wat er toe leidde om mij ook meer actief in te zetten voor de Werkgroep. In het dagelijks leven werk ik als PR/Marketing medewerker bij een technische groothandel en voorzorg ik de PR bij een plaatselijke voetbalvereniging. Daarnaast heb ik ook een achtergrond als webdesigner/vormgever. Die achtergrond en de vraag vanuit de Werkgroep naar een vrijwilliger Web-design heeft ertoe geleid dat ik inmiddels met heel veel plezier actief ben binnen de Werkgroep Wolf.

Reacties zijn gesloten.