Over ons

Op deze pagina is te lezen wie wij zijn, wat ons motiveert en wat onze drijfveer is.
Maar laten we bij het begin beginnen.

De werkgroep is opgezet omdat we niet graag stil zitten en vanaf de zijlijn roepen, maar wat doen. Het doel is om veehouders en de wolf te helpen in een zo conflict arme samenleving als mogelijk.  Dit doen we door in te zetten op het geven van de juiste informatie via de website en op locatie door middel van een lezing of voorlichting. En door het laatste nieuws te delen op de website. Ook kijken wij naar verbeteringen in het veld, welke problemen er zijn en hoe wij kunnen helpen deze problemen kunnen verminderen of oplossen. We zetten ons klaar voor de veehouder, door bijvoorbeeld hekwerk goedkoper aan te kunnen bieden en als vrijwilliger bij wolf-fencing.
Inmiddels hebben wij veel kennis opgedaan over de wolf, echter zijn geen van ons wolf-expert. Wel is er contact
met deze experts, zowel binnen als in het buitenland.
Martijn Lambregts
Ik ben Martijn Lambregts en ik ben geboren in 1994. Ik woon samen met mijn husky in de bossen van Drenthe. Van jongs af aan ligt mijn passie al bij dier & natuur. Ik heb een opleiding in de dierverzorging, en heb daarbij kennis opgedaan bij melkveehouderijen, manege’s, en tussen de schapen waar ik me nog steeds af en toe mee werk.
Sinds de terugkomst van de wolf in Nederland volg ik deze van dag tot dag, en vind ik het belangrijk dat we conflict-arm kunnen samenleven met wolven. Ik zit niet graag stil, en daarom ben ik vaak in de bossen te vinden, heb ik lezingen georganiseerd en ben ik ook als vrijwilliger actief bij.
Jelle Van Oostrum
Ik ben Jelle van Oostrum en woonde in mijn jeugd in de bossen bij Renkum/Wageningen aan de rand van de Veluwe. Daar is ook mijn interesse voor de natuur in z’n algemeenheid en dieren in t bijzonder ontstaan; er zaten veel dieren daar in de bossen: hazen, konijnen, muizen, ringslangen, hagedissen, adders, salamanders, hazelwormen, eekhoorns, reeën, en herten en ook veel vogels. Als jongen loop je dan in je eentje door het bos en fantaseert er op los: “stel nou dat er hier opeens een Wolf zou rondlopen”; destijds nooit gedacht dat het ooit nog eens zou gebeuren!.
Rond 2012 las ik de eerste berichten over mogelijke aanwezigheid van een wolf in Nederland, in 2018 ben ik naar een lezing over wolven geweest, gegeven door Glenn Lelieveld (Wolven In Nederland) en georganiseerd door Martijn Lambregts). Geweldig! Mijn jeugdfantasie was nu werkelijkheid geworden.
In Martijn Lambregts heb ik sindsdien mijn “wolvenbroeder” gevonden; we zijn allebei gefascineerd door de wolf, vrijwilliger/donateur bij Wolffencing Nederland en ben samen met hem de Werkgroep Wolf Nederland begonnen.
Wim Visser
Mijn naam is wim visser 1966
Geboren en getogen in Hattem. Mijn opvoeding stond in het teken van leven en eten, in, en met de natuur. 18 jaar gewerkt in de bossen tussen ede en otterlo. Nu wonende in Velp, bij Arnhem…en ben zeker 3 keer per week in de bossen…een leven zonder de bossen kan ik me niet voorstellen. De terugkeer van de wolf zie ik als een kans voor de mensen om ons landschap opnieuw in te richten en af te stemmen. Voor mij is het evenwicht tussen menselijke cultuur en de dierlijke natuur, uit evenwicht. De wolf staat voor mij symbool voor een nieuwe kans om het evenwicht te herstellen, met name die van de versnippering van het Europese landschap door wegen en landbouw.
Jan Niebeek
Ik ben Jan Niebeek geboren en getogen in het mooie Nunspeet gelegen op de noordveluwe.
Als kind zat ik vaak in de bossen en heidegebieden om te kijken naar het wild.
Nu er ook wolven lopen in het gebied waar ik graag ben is mijn liefde voor deze prachtige dieren alleen maar gegroeid.
Erika Visser
Rob Guns
Ik ben Rob Guns, geboren in de Achterhoek, opgegroeid in Twente en woon nu alweer 15 jaar in Apeldoorn. Mijn interesse in de natuur is al van jongs af aan, met name het wild op de Veluwe. En daar is de wolf nu bijgekomen. Alleen met de acceptatie van de mens kan dit oorspronkelijk inheemse dier een kans krijgen zich opnieuw in ons land te vestigen. Graag wil ik mijn steentje hieraan bijdragen!
Bram Bakker
Ik ben Bram Bakker en al van jongs af aan altijd bezig met allerlei dieren en met natuur. Ik woon nu ” buiten” in Drenthe en probeer mijn terrein zo natuurlijk mogelijk te houden met bossages, inheemse begroeiing en een natuurlijke poel. O.a. hierdoor heb ik al jaren kerkuilen in m’n schuur die daar ook steeds broeden en geregeld een nest torenvalken. 
Vleermuizen hebben genoeg schuilplekken. Ik imker wat, train met m’n herdershonden, heb kippen, moestuin, etc. Ik reis vaak langere perioden met hond en tent door natuurgebieden, de laatste jaren voornamelijk binnen Europa.
Wolven vind ik fascinerend, en nog meer als ze zelf besluiten hun gebied naar Nederland uit te breiden. Ik ben geen wolvenknuffelaar en vind dat er voldoende ondersteuning op financieel en materieel gebied moet zijn voor o.a. schapenhouders. En dat hun zorgen ( en schade) een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid moet zijn. Dit vind ik belangrijk om zo ook het draagvlak te vergroten voor dit fascinerende dier.
Monique Jager
Ik ben Monique Jager.
44 jaar en woonachtig in Kloosterhaar vlakbij de Duitse grens. Samen met mijn man en onze drie kinderen. Interesse voor dieren heb ik al vanaf kinds af aan.
In 2017 is in ons dorp een wolf dood gereden. Mijn passie om me in te zetten voor de veiligheid van Wolven in Nederland is toen begonnen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.