Over ons

Op deze pagina is te lezen wie wij zijn, wat ons motiveert en wat onze drijfveer is.
Maar laten we bij het begin beginnen.
De werkgroep is opgezet omdat we niet graag stil zitten en vanaf de zijlijn roepen, maar wat doen. Het doel is om veehouders en de wolf te helpen in een zo conflict arme samenleving als mogelijk.  Dit doen we door in te zetten op het geven van de juiste informatie via de website en op locatie door middel van een lezing of voorlichting. En door het laatste nieuws te delen op de website. Ook kijken wij naar verbeteringen in het veld, welke problemen er zijn en hoe wij kunnen helpen deze problemen kunnen verminderen of oplossen. We zetten ons in voor de veehouder, door bijvoorbeeld hekwerk goedkoper aan te kunnen bieden en als vrijwilliger bij het zetten van wolf-werende omheiningen.
Martijn Lambregts

m.lambregts@werkgroepwolf.nl

Ik ben Martijn Lambregts en ik ben geboren in 1994. Ik woon samen met mijn husky in de bossen van Drenthe. Van jongs af aan ligt mijn passie al bij dier & natuur. In mijn heden en verleden heb ik gewerkt bij een schapenmelkerij, kalveropfokkerij, bij melk-koeien, manege’s, en een fourage-handelaar.
Sinds de terugkomst van de wolf in Nederland volg ik deze van dag tot dag, en vind ik het belangrijk dat we conflict-arm kunnen samenleven met wolven. Ik zit niet graag stil, en daarom ben ik vaak in de bossen te vinden, organiseer ik lezingen en zet ik mij ook in om wolf-werende hekken te plaatsen.
Mijn naam is wim visser 1966
Geboren en getogen in Hattem. Mijn opvoeding stond in het teken van leven en eten, in, en met de natuur. 18 jaar gewerkt in de bossen tussen ede en otterlo. Nu wonende in Velp, bij Arnhem…en ben zeker 3 keer per week in de bossen…een leven zonder de bossen kan ik me niet voorstellen. De terugkeer van de wolf zie ik als een kans voor de mensen om ons landschap opnieuw in te richten en af te stemmen. Voor mij is het evenwicht tussen menselijke cultuur en de dierlijke natuur, uit evenwicht. De wolf staat voor mij symbool voor een nieuwe kans om het evenwicht te herstellen, met name die van de versnippering van het Europese landschap door wegen en landbouw.
Ik ben Jan Niebeek geboren en getogen in het mooie Nunspeet gelegen op de noordveluwe.
Als kind zat ik vaak in de bossen en heidegebieden om te kijken naar het wild.
Nu er ook wolven lopen in het gebied waar ik graag ben is mijn liefde voor deze prachtige dieren alleen maar gegroeid.
Monique Jager

m.jager@werkgroepwolf.nl

Ik ben Monique Jager.
44 jaar en woonachtig in Kloosterhaar vlakbij de Duitse grens. Samen met mijn man en onze drie kinderen. Interesse voor dieren heb ik al vanaf kinds af aan.
In 2017 is in ons dorp een wolf dood gereden. Mijn passie om me in te zetten voor de veiligheid van Wolven in Nederland is toen begonnen.
Ik ben Rob Guns, geboren in de Achterhoek, opgegroeid in Twente en woon nu alweer 15 jaar in Apeldoorn. Mijn interesse in de natuur is al van jongs af aan, met name het wild op de Veluwe. En daar is de wolf nu bijgekomen. Alleen met de acceptatie van de mens kan dit oorspronkelijk inheemse dier een kans krijgen zich opnieuw in ons land te vestigen. Graag wil ik mijn steentje hieraan bijdragen!
Erika Visser

e.visser@werkgroepwolf.nl

Jelle Van Oostrum

j.vanoostrum@werkgroepwolf.nl

Ik ben Jelle van Oostrum en woonde in mijn jeugd in de bossen bij Renkum/Wageningen aan de rand van de Veluwe. Daar is ook mijn interesse voor de natuur in z’n algemeenheid en dieren in t bijzonder ontstaan; er zaten veel dieren daar in de bossen: hazen, konijnen, muizen, ringslangen, hagedissen, adders, salamanders, hazelwormen, eekhoorns, reeën, en herten en ook veel vogels. Als jongen loop je dan in je eentje door het bos en fantaseert er op los: “stel nou dat er hier opeens een Wolf zou rondlopen”; destijds nooit gedacht dat het ooit nog eens zou gebeuren!.
Rond 2012 las ik de eerste berichten over mogelijke aanwezigheid van een wolf in Nederland, in 2018 ben ik naar een lezing over wolven geweest, gegeven door Glenn Lelieveld (Wolven In Nederland) en georganiseerd door Martijn Lambregts). Geweldig! Mijn jeugdfantasie was nu werkelijkheid geworden.
In Martijn Lambregts heb ik sindsdien mijn “wolvenbroeder” gevonden; we zijn allebei gefascineerd door de wolf, vrijwilliger/donateur bij Wolffencing Nederland en ben samen met hem de Werkgroep Wolf Nederland begonnen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.