Werkgroep Wolf Nederland ontvangt ANBI status

Eeserveen, 27-07-2023
De Werkgroep Wolf Nederland (WWN) heeft de ANBI-status toegekend gekregen. Dit betekent dat mogelijke donateurs hun giften mogen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
De WWN is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor een conflict arme samenleving met de wolf in Nederland. De organisatie biedt onder andere informatie over de wolf, organiseert informatieve wandelingen, geeft lezingen en geeft hulp en/of advies over preventie van (hobby)vee. De werkgroep is niet voor of tegen de wolf, maar met de wolf. Door in gesprek te blijven met alle partijen wil de Werkgroep Wolf Nederland blijven zoeken naar oplossingen in plaats van blijven hangen in de problemen.
De ANBI-status is een belangrijke erkenning voor het werk van de WWN. Het maakt het voor donateurs mogelijk om hun bijdrage aan de Werkgroep Wolf Nederland fiscaal af te trekken.

De werkgroep is verheugd met de ANBI-status en hoopt dat dit meer donateurs zal aantrekken. Met deze donaties kan de vereniging haar werk voortzetten.
Over Werkgroep Wolf Nederland
De werkgroep is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet een zo’n conflictarme samenleving met de wolf in Nederland. De vereniging heeft ten doel het zo breed mogelijk laten accepteren van de wolf in de samenleving en tracht dit o.a. te bereiken door:
● Het geven van informatie, bijvoorbeeld door het geven van lezingen en voorlichtingen, het delen van het laatste nieuws op de website en het organiseren van informatieve wandelingen en excursies;
● Het kijken naar verbeteringen in het veld, welke problemen er zijn en hoe de Vereniging kan helpen deze problemen te verminderen of op te lossen; en het inzetten voor de veehouder, bijvoorbeeld door hekwerk goedkoper aan te kunnen bieden via externe partijen en het vrijwillig helpen bij het plaatsen van wolfwerende omheiningen.

De vereniging heeft niet ten doel het maken van winst.
Meer informatie over onze ANBI-status vindt u op deze pagina: https://werkgroepwolf.nl/anbi/

Reacties zijn gesloten.