PERS Wolven Welpen Nederland

De afgelopen periode heeft de Werkgroep Wolf Nederland hard gewerkt aan een speciale website voor de jeugd: Wolvenwelpen.nl
De Werkgroep Wolf Nederland heeft inmiddels al twee jeugdambassadrices die regelmatig betrokken worden bij activiteiten van de werkgroep. O.a. bij de optionele wandelingen bij het lespakket.
Reden voor de Werkgroep Wolf Nederland om een eigen platform met informatie in te richten die toegankelijk is voor de jeugd.
Uiteraard met een mascotte: Wout de wolvenscout.
Naast informatie over de wolf vinden ze ook een ontmoetingsplek. Ze kunnen zich op de website aanmelden als wolvenwelp en ontvangen direct hun eigen wolvenpas. Naast alle informatie op de website zal er ook regelmatig een nieuwsbrief verschijnen. Bij alle informatie en uitingen speelt Wout een prominente rol.

Behalve het delen van informatie kan er in de toekomst worden deelgenomen aan diverse activiteiten, speciale kinderwandelingen en themadagen. Het eerste evenement staat gepland op zaterdag 11 mei: Wolven Doedag bij Woodz in Velp.
De wandelingen en de speciale themadagen zijn momenteel in ontwikkeling. De Werkgroep heeft, met een flink aantal vrijwilligers uit het onderwijs, al aardig wat ervaring als het gaat over educatie en pedagogiek. Die kennis en ervaring wil ze graag inzetten om de jeugdige bezoekers te voorzien van begrijpelijke informatie over de wolf en daarmee te laten zien dat er meer is dan het sprookje “Roodkapje”.
Bij het ontwikkelde lespakket was een van de doelen dat kinderen op basis van informatie prima in staat zijn om zelf een eigen mening te vormen, i.p.v. deze te krijgen voorgekauwd.
We denken dat we met de lancering van de website www.wolvenwelpen.nl een waardevolle uitbreiding op het werk van de Werkgroep Wolf Nederland hebben neergezet.
De website wordt a.s. zondag, 3 maart, officieel gelanceerd, maar is nu al toegankelijk.

Reacties zijn gesloten.