België

Nieuws uit: Nederland
Titel: Ongerustheid na nieuwe beelden van spelende wolven: waar is het vierde welpje?
Datum: 16-09-2020
Bron: Nieuwsblad
Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) heeft woensdag nieuwe beelden vrijgegeven van de spelende wolvenwelpjes in ons land. Daarop is te zien dat de wolven ondertussen al goed gegroeid zijn. Maar dit keer zijn er slechts drie welpjes te zien, twee maanden geleden waren dat er nog vier.
Titel: Wolf pakt vierde damhert bij Peerse hobbyboer na eerder bezoek
Datum: 14-09-2020
Bron: Nieuwsblad
In Linde-Peer, langs de Heihuiskes, heeft de wolf zondagmorgen opnieuw een damhert doodgebeten. In februari van dit jaar en ook vorig weekend beet de wolf bij dezelfde hobbyboer al damherten dood. Ondertussen staat de teller op vier gedode damherten op dezelfde locatie.
Titel: Wolven doden zes schapen in Limburg: “Zet je dieren niet klaar als McDonald’s”
Datum: 10-09-2020
Bron: HLN
In een weide in de Limburgse gemeente Eksel zijn woensdagvoormiddag zes dode schapen en een gewond schaap aangetroffen, dat schrijft ‘Het Belang van Limburg’. Alles wijst in de richting van de Limburgse wolven, die wellicht onder de omheining konden kruipen om bij de schapen te geraken.
Titel: Tien schapen gedood in Helchteren: “Er was schrikdraad, maar de stroom stond af”
Datum: 02-09-2020
Bron: HLN
Het wolvenkoppel heeft naar alle waarschijnlijkheid toegeslagen in Helchteren en wel op de Remosite. De groep Machiels werkt er samen met een professionele herder en laat er tientallen schapen grazen. Maar nu zijn er tien schapen gedood in drie dagen tijd. “Er staat nochtans wolvenproof omheining, maar door onderhoudswerken stond de stroom af”, zegt Koen Thijs van Agentschap Natuur en Bos (ANB).
Titel: Vanaf 1 september mag er weer gejaagd worden in het wolvengebied: “Perfect alibi voor iemand met slechte bedoelingen”
Datum: 28-08-2020
Bron: Nieuwsblad
Het jachtverbod in het gebied waar wolvenkoppel Noëlla en August met de vier welpjes leeft, loopt op 31 augustus af en wordt niet verlengd. Volgens het kabinet van Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) “zijn de wolven intussen zelf in staat om zich te verplaatsen naar andere rustig plekken in hun leefgebied, wat vrij uitgestrekt is”. Maar valt daarmee alle bescherming weg?
Titel: Jachtverbod in wolvengebied niet verlengd
Datum: 28-08-2020
Bron: Nieuwsblad
Er komt geen verlenging van het jachtverbod in het wolvengebied dat was ingevoerd om de wolvenroedel te beschermen. Dat meldt minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) vrijdag. Het verbod werd midden maart ingevoerd toen bleek dat wolvin Noëlla drachtig was en verlengd tot 31 augustus nadat het dier vier welpen op de wereld had gezet. Maar vanaf 1 september is jagen in het gebied dus opnieuw toegelaten.
Titel: “De wolf? We moeten ermee leren leven”
Datum: 27-08-2020
Bron: Vilt
De komst van de wolf wordt in landbouwkringen niet altijd met evenveel enthousiasme onthaald. Veehouders kijken tegen hoge kosten aan om hun weides te beveiligen maar worden hiervoor slechts deels vergoed. “Europa stelt veel middelen ter beschikking om veehouders tegemoet te komen. Dat moet Vlaanderen ook kunnen”, klinkt het.
Titel: Drie lama’s gedood in Kerkhoven bij Lommel: “Wellicht door August en Noëlla die op jacht gingen voor hun welpen”
Datum: 17-08-2020
Bron: HLN
In Kerkhoven bij Lommel zijn drie lama’s gedood. De dieren stonden met nog vier andere lama’s in een weide. Alles wijst naar het wolvenkoppel August en Noëlla die op pad waren voor hun vier welpjes.
Titel: Doodgebeten schapen in Balen zijn wellicht het werk van August en Noëlla
Datum: 17-08-2020
Bron: HLN
De twee doodgebeten schapen die maandagochtend in een weide in Balen werden gevonden zijn wellicht het werk van het wolvenkoppel August en Noëlla. DNA-onderzoek moet evenwel nog definitief uitsluitsel geven. Dat een wolf de schapen heeft gedood, staat al zo goed als zeker vast.
Titel: Opnieuw wolf actief in de Kempen? Twee schapen doodgebeten in Balen
Datum: 17-08-2020
Bron: HLN
In Balen werden maandagochtend twee doodgebeten schapen teruggevonden. Mogelijk werden ze aangevallen door een wolf. “Die kans bestaat, maar het is nog niet zeker”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
Titel: Beestig schattig: prachtige nieuwe beelden vrijgegeven van wolvenwelpjes
Datum: 01-08-2020
Bron: Nieuwsblad
Agentschap Natuur en Bos heeft op vrijdag nieuwe beelden vrijgegeven van de vier wolvenwelpjes. Het nageslacht van wolvenkoppel Noëlla en August stelt het duidelijk goed. Op de prachtige beelden is te zien hoe de vier welpjes ongestoord met elkaar spelen.
Titel: Sinds 2018 passeerden al minstens elf wolven in Vlaanderen
Datum: 21-07-2020
Bron: HLN
In totaal zijn van 2018 tot nu met zekerheid elf verschillende wolven in Vlaanderen geïdentificeerd volgens de codering van het internationaal wolfconsortium. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Leefmilieu Zuhal Demir op een schriftelijke vraag van Open Vld-parlementslid Steven Coenegrachts. Naast de gedode Naya, het wolvenpaar August en Noëlla en hun vier jongen, passeerden er nog vier geïdentificeerde zwervende wolven in Vlaanderen. De waarnemingen zijn gebaseerd op internationale betrouwbaarheidscriteria.
Titel: Wolven goed voor 13 erkende schadegevallen
Datum: 14-07-2020
Bron: De Standaard
Het Agentschap Natuur en Bos heeft in 2019 88 dossiers voor compensatie van wildschade goedgekeurd. Dat is bijna het dubbele van vijf jaar eerder. De wolven in ons land zijn goed voor 13 gevallen.
Titel: Wolf Billy gespot in Limburg: “De kans dat hij terugkeert naar Antwerpen is klein, maar zeg nooit nooit”
Datum: 08-07-2020
Bron: VRT
Billy, de wolf die al enkele weken in de Antwerpse Kempen vertoefde, is gisteren gespot in de Voerstreek in Limburg. De kans dat de wolf terugkeert naar Antwerpen is klein. “Waarschijnlijk trekt hij verder weg naar Duitsland”, zegt Jeroen Denaeghel van het Agentschap voor Natuur en Bos.
Titel: Welkom Wolf wil beperking van schadevergoeding in wolvengebied
Datum: 05-07-2020
Bron: Nieuwsblad
Welkom Wolf roept Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op om de schadevergoeding in wolvengebied te beperken in de tijd en volop in te zetten op de subsidies voor preventie.
Titel: Welkom Wolf wil eigenaars van doodgebeten schapen minder geld geven
Datum: 03-07-2020
Bron: Nieuwsblad
Welkom Wolf wil dat Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir de schadevergoeding voor schapenhouders gevestigd in wolvengebieden beperkt in tijd en dat er meer wordt ingezet op subsidies voor de preventie.
Titel: August doodt weer schaap in Oudsbergen: “Schuld van eigenaar”, zegt Welkom Wolf
Datum: 03-07-2020
Bron: HLN
In Meeuwen is in de nacht van donderdag op vrijdag een schaap doodgebeten. Het lammetje is verdwenen. De dader is zo goed als zeker wolf August. Het is de tweede keer dat de eigenaar bezoek krijgt van de wolf. “Nog steeds geen schrikdraad, dat is erom vragen”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
Titel: Jagersvereniging boos omdat minister Demir jachtverbod zonder overleg verlengt
Datum: 01-07-2020
Bron: HBVL
Hubertus Vereniging Vlaanderen hekelt de beslissing van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om het jachtverbod in de regio waar wolven gesignaleerd zijn, te verlengen. De jagersvereniging is vooral boos omdat de beslissing zonder overleg is genomen. Minister Demir zei woensdagochtend in het Vlaams parlement dat ze het jachtverbod verlengt in het wolvengebied tot eind augustus. Dat verbod liep normaal eind juni af, maar nu wolvin Noëlla vier welpen op de wereld gezet heeft, wil de minister het verbod dus doortrekken tot 31 augustus.
Titel: Beslissing Demir: jachtverbod verlengd in wolvengebied tot eind augustus
Datum: 01-07-2020
Bron: HLN
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) verlengt het jachtverbod in het wolvengebied tot eind augustus. Dat verbod liep normaal eind juni af, maar nu Noëlla vier welpen op de wereld heeft gezet, wil de minister het verbod doortrekken tot 31 augustus. Dat heeft de N-VA-minister vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Lode Ceyssens (CD&V), Piet De Bruyn (N-VA) en Steven Coenegrachts (Open Vld).
Titel: Boerenbond vraagt dat er snel werk wordt gemaakt van ‘probleemwolven’
Datum: 30-06-2020
Bron: Landbouwleven
In de nacht van zondag 28 juni op maandag 29 juni werd een kalf van 9 maanden oud doodgebeten in een stal op een melkveebedrijf in Retie. Dat stelt Boerenbond, die dringend maatregelen van de bevoegde minister Zuhal Demir vraagt.
Titel: Wolf valt koe aan in Kempense stal: “Dit is het werk van Billy”
Datum: 30-06-2020
Bron: HLN
Het ziet ernaar uit dat wolf Billy zich nog altijd in de Kempen bevindt. Meer nog: hij heeft zichzelf zaterdagnacht waarschijnlijk toegang verschaft tot een stal in Retie. Daar werd een koe brutaal aangevallen. Het dier overleefde de aanval niet.
Titel: Kom alles te weten over de wolf: komende zaterdag infowandeling ‘Wolven in de Kempen’ in Kasterlee
Datum: 25-06-2020
Bron: HLN
Welkom Wolf organiseert aanstaande zaterdag een infowandeling ‘Wolven in de Kempen’ in het Provinciaal Groendomein Hoge Mouw in Kasterlee. Daarbij leren de deelnemers alles over de comeback van de fascinerende dieren. De gidsen van natuurvereniging Landschap vzw zullen alle pertinente vragen over het roofdier proberen te beantwoorden.
Titel: De paringsdans van August en Noëlla: “Weinig romantiek, wel veel pipi en kaka”
Datum: 25-06-2020
Bron: Nieuwsblad
Wolven hebben geen Tinder. En toch loopt ­Noëlla, die ene wolvin in Vlaanderen, tien­tallen kilometers verderop zomaar in de armen van August, die ene wolf in Vlaanderen. ­Instinct, toeval of heel veel feromonen in de lucht? Zelfs wetenschappers zijn niet ­helemaal zeker. Wat wel vaststaat: als een wolvin het domein van een ­mannetje betreedt, is het prijs. Zo ook met August en Noëlla. “Want mannen blijven mannen.”
Titel: August (of Noëlla?) weer op pad: schaap doodgebeten in Meeuwen
Datum: 24-06-2020
Bron: HLN
In Meeuwen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een wolf opnieuw een vrouwelijk schaap doodgebeten. Jan Loos van Welkom Wolf pleit er nogmaals voor dat alle schapenhouders schrikdraad plaatsen.
Titel: Eerste beelden van vier wolvenwelpjes: “Welkom Bosland Daltons”
Datum: 23-06-2020
Bron: HLN
Voor het eerst zijn er beelden opgedoken van de wolvenwelpjes in Limburg. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) deelde de beelden op haar sociale media. “Na meer dan 150 jaar verwelkomen we deze vier (!) kleine sloebers: de Bosland Daltons”, laat ze weten.
Titel: Welkom Wolf reageert vol onbegrip op voorstel Hubertus en wil jachtverbod verlengen en uitbreiden
Datum: 23-06-2020
Bron: HLN
De eerste beelden van de vier wolvenwelpjes doen de gemoederen tussen enerzijds Welkom Wolf en anderzijds jachtvereniging Hubertus toch weer oplaaien. Nadat men bij Hubertus pleitte om het globaal jachtverbod af te bouwen, wil men dat bij Welkom Wolf juist verlengen en uitbreiden.
Titel: Hubertus Vereniging Vlaanderen biedt hulp aan bij monitoring van wolvenroedel: “Globaal jachtverbod is niet nodig”
Datum: 23-06-2020
Bron: HLN
Vandaag zijn er voor het eerst beelden opgedoken van de wolvenwelpjes in Limburg. Voor jachtvereniging Hubertus Vereniging Vlaanderen betekende dat het sein hulp aan te bieden bij het lokaal meehelpen met de wetenschappelijke monitoring van de roedel. Meteen vraagt Hubertus wel om het jachtverbod te herbekijken.
Titel: Wolf Billy stelt het goed en zit mogelijk opnieuw in Nederland: “Maar hopelijk trekken we lessen uit aanrijding”
Datum: 22-06-2020
Bron: HLN
Na een vermoedelijke aanrijding met een bestelwagen stelt wolf Billy het goed. Mogelijk is hij momenteel in Nederland. Een tijdje geleden zorgde hij voor heel wat vrees bij veehouders uit de regio. Natuurfotograaf Yente De Maesschalck (19) maakte vermoedelijk de laatste foto van Billy, kort voor zijn aanrijding van afgelopen vrijdag.
Titel: Wolf Billy bijt amper 24 uur na ongeval in Turnhout twee schapen dood
Datum: 22-06-2020
Bron: HLN
In de nacht van vrijdag op zaterdag deed naar alle waarschijnlijkheid Wolf Billy zich tegoed aan twee schapen die in Turnhout in een weide rondliepen. Een buurtbewoner kon zaterdagochtend het dier, niet ver van de plaats waar de schapen gevonden werden, fotograferen.
Titel: Is wolf Billy gezond en wel op weg naar Nederland? Na botsing met bestelwagen nog twee meldingen van dravende wolf
Datum: 20-06-2020
Bron: HLN
Welkom Wolf kreeg gisterenavond meerdere meldingen dat wolf Billy, die gisterenochtend nog aangereden werd in Turnhout, in een fitte conditie rondliep in de Noorderkempen. Het lijkt er bovendien fel op dat Billy stilaan terug afzakt richting Nederland.
Titel: Wolf Billy aangereden in Turnhout, dier kan op eigen kracht wegvluchten
Datum: 19-06-2020
Bron: HLN
Eén van de wolven in ons land is vanochtend aangereden door een wagen op de Ring rond Turnhout. Het zou volgens Jan Loos van Welkom Wolf over wolf Billy gaan, die de voorbije dagen in Berlaar en omstreken werd waargenomen.
Titel: Tientallen meldingen, maar ‘Wolf van Vorselaar’ blijkt een hond te zijn
Datum: 16-06-2020
Bron: Het belang van Limburg
De voorbije maanden ontving het meldpunt Welkom Wolf tientallen meldingen over een wolf die over een zeer groot gebied actief zou zijn, in de Antwerpse driehoek Vorselaar-Grobbendonk-Lille. Recente foto’s bieden eindelijk uitsluitsel dat het om een hond gaat, die mogelijk in het wild leeft.
Titel: Billy de wolf dankt naam aan Gentse natuurgids: “Voor mij is het een verslaving”
Datum: 16-06-2020
Bron: GVA
De ‘Duffelse wolf’ kreeg in kringen van wolvenspotters en natuurliefhebbers de naam Billy. De wolf is genoemd naar Billy Herman, een 36-jarige professionele natuurgids en bioloog uit Gent die het dier op zondag 7 juni als eerste zag. Sindsdien rijdt hij bijna dagelijks naar de regio Lier-Berlaar. “Net als de ‘Duffelse wolf’ durf ik wel eens stout zijn, maar ik ben niet slecht van inborst. Ook dat hebben we gemeen.”
Titel: Kesselse Heide vreest komst van wolf Billy niet: “Dit hoort bij de natuur”
Datum: 15-06-2020
Bron: HLN
Is de schapenkudde van de Kesselse Heide in groot gevaar nu er met Billy een wolf door de regio van Lier en Berlaar trekt? Bij de Kesselse Heide gelooft men zelf van niet. “Overdag is er altijd een begeleider met honden bij de kudde. Een wolf is mensenschuw, dus zal dan niet toeslaan. Tijdens de nacht zitten ze dan weer achter een draad. Ik ben er gerust in”, vertelt domeinwachter van de Kesselse Heide Bart Moons. Vandaag werd de kudde van 250 schapen opnieuw uitgelaten. “Ik heb vernomen dat de wolf al langs de heide is gepasseerd, maar waarschijnlijk had die al snel door dat er hier weinig te rapen valt. Wat er met het dier moet gebeuren? Niets, dit is de natuur. Het hoort erbij.”
Titel: Veehouders uit de regio vrezen voor komst van wolf Billy: “Waarom vangt men de wolf niet? Hij hoort hier niet thuis”
Datum: 15-06-2020
Bron: HLN
“Dat beest moet niet dood, maar waarom verplaatsen ze het niet?” Eigenaars van vee in de regio van Duffel, Lier en Berlaar leven dezer dagen in onrustige tijden, nu wolf Billy er nog steeds ronddwaalt. De vrees dat het dier zich voorgoed zal settelen in de regio is groot, al roept er niemand om zijn dood. “Het dier verplaatsen is zinloos én tijdrovend”, klinkt het bij Welkom Wolf.
Titel: Welkom Wolf, Boerenbond en gemeenten willen subsidie voor omheining uitbreiden: “Sluit het buffet, anders vertrekt Billy niet meer”
Datum: 15-06-2020
Bron: Nieuwsblad
De burgemeester van Berlaar Walter Horemans (CD&V), Welkom Wolf en Boerenbond pleiten ervoor dat Vlaanderen de subsidies voor wolvenwerende rasters snel uitbreidt naar heel de provincie Antwerpen. “Als de eigenaars van kleinvee zoals schapen hun weilanden in het gebied rond Berlaar en Lier niet beveiligen, denk ik dat wolf Billy zich hier vestigt”, verwittigt Jan Loos van Welkom Wolf. “Hij is hier een paar keer goed op ‘restaurant’ geweest, en naar een goed restaurant keer je terug.”
Titel: Burgemeester Berlaar en Welkom Wolf vragen uitbreiding subsidies wolvenwerende rasters
Datum: 15-06-2020
Bron: VRT
De burgemeester van Berlaar en ‘Welkom Wolf’ pleiten ervoor dat Vlaanderen de subsidies voor wolvenwerende rasters uitbreidt naar meer gemeentes. “De investering voor zulke rasters is aanzienlijk. Maar Vlaanderen wil pas subsidiëren als een wolf meer dan 6 maanden in een regio vertoeft”, betreurt burgemeester Walter Horemans (CD&V) op Radio 2 Antwerpen.
Titel: Wolf nog niet naar Kempen vertrokken
Datum: 13-06-2020
Bron: HLN
De wolf lijkt het naar zijn zin te hebben in Berlaar. Het leek er even op dat het dier via Grobbendonk richting Kempen was getrokken, maar volgens de gemeente is het dier terug in Berlaar gesignaleerd door de wolvenspotters van vzw Landschap en WelkomWolf. “We blijven onze landbouwers daarom aanraden om hun dieren te beschermen door ze op te hokken of een elektrische omheining te voorzien”, luidt het advies. De wolf is volgens de wolvenspotters ongevaarlijk voor de mens. “Als lokaal bestuur blijven we nauw contact houden met de gespecialiseerde natuurorganisaties om de situatie in Berlaar verder op te volgen.”
Titel: Boerenbond vraagt overheid maatregelen te nemen omtrent wolf
Datum: 12-06-2020
Bron: Landbouwleven
Uit DNA-onderzoek bleek dat de koe in Berlaar wel degelijk aangevallen werd door de wolf. Daarom vraagt Boerenbond aan de overheid dat er maatregelen worden genomen om het samenleven van de wolf met andere dieren en mensen mogelijk te maken. “Ook onze landbouwdieren verdienen bescherming”, aldus voorzitter Sonja De Becker.
Titel: “Landbouwvee verdient betere bescherming tegen wolf”
Datum: 12-06-2020
Bron: Vilt
DNA-onderzoek bevestigde dat de aanval op de koe in Berlaar van een wolf kwam. “Dit dierenleed leidt tot ongerustheid bij onze schapen- en veehouders”, stelt Boerenbond. “Zij worden geacht dag en nacht in de weer te zijn met het welzijn van hun dieren. De recente voorvallen en beelden botsen met deze passie.” Boerenbond vraagt de overheid om werk te maken van een betere bescherming voor landbouwdieren en een alomvattende vergoeding in geval van schade.
Titel: Wolf ‘Billy’ test jaagpad langs Albertkanaal en gaat onder snelweg E313
Datum: 12-06-2020
Bron: HLN
De wolf die afgelopen week onder meer werd gesignaleerd in de omgeving van Duffel, Berlaar en Kessel is gespot op het jaagpad langs het Albertkanaal in Grobbendonk. Volgens de vzw Landschap betrapte een strategisch geplaatste cameraval dezelfde wolf op een onderdoorgang onder de E313. Het dier heeft onder natuurliefhebbers intussen de naam Billy gekregen.
Titel: Wolf blijft in Berlaar hangen en doodt schaap: “We hoorden hem huilen in het bos”
Datum: 11-06-2020
Bron: GVA
De wolf heeft voor de tweede dag op rij toegeslagen in Berlaar. Woensdag doodde hij een koe, wat intussen door DNA-onderzoek is bevestigd. Deze keer werd een schaap doodgebeten. De eigenaars, een koppel tachtigers, stoorden de wolf en deden hem op de vlucht slaan.
Titel: Ook ponyhouders maken zich zorgen om wolf: “Veulentjes zijn een interessante prooi”
Datum: 11-06-2020
Bron: VRT
Sommige pony-eigenaars, meer bepaald de shetlandponyhouders, zijn ongerust over de wolf. Die heeft in Vlaanderen al enkele schapen doodgebeten, en zou nu ook een koe hebben gedood. “Ook onze jonge veulens zijn een ideale prooi voor de wolf”, aldus André De Leener uit Halle, voorzitter van de verenging voor Belgische Shetlandpony’s. 
Titel: Nog een wolf erbij in ons land, en zelfs de koeien zijn niet veilig. Moet de mens dan ook een aanval vrezen?
Datum: 11-06-2020
Bron: Nieuwsblad
Het aantal wolven in België stijgt jaar na jaar. In de Antwerpse Kempen loopt dezer dagen een nieuw exemplaar rond, het vijfde in Vlaanderen en het elfde in heel België. De angst van mensen voor de wolf zit er diep ingebakken: met dank aan eeuwenoude sprookjes en een handvol spreekwoorden. Nu er steeds meer exemplaren rondlopen in Vlaanderen, dringt de vraag zich op: moet de mens zich zorgen maken, en een aanval door een wolf vrezen?
Titel: DNA-analyse wijst uit: wolf doodde koe in Berlaar
Datum: 11-06-2020
Bron: HLN
De koe die dood werd teruggevonden in een weide in Berlaar is het slachtoffer geworden van een wolf, dat is nu wel zeker.
Titel: Wolf bijt koe dood in gebied van Grote Nete
Datum: 10-06-2020
Bron: De Standaard
Nadat vermoedelijk twee schapen werden doodgebeten door een wolf, is nu ook in het gebied van de Grote Nete, de streek in Berlaar en Kessel (Nijlen), een doodgebeten koe teruggevonden.
Titel: Wolf zet tocht verder, nu ook gespot op manege in Lier
Datum: 09-06-2020
Bron: GVA
Nieuwe beelden tonen aan dat de wolf nog steeds in Duffel en omstreken ronddoolt. Zo werd hij maandagavond ook gespot op het domein van manege Zuuthoeve in Lier. Het dier werd er gefilmd door de beveiligingscamera’s.
Titel: Wolf verplaatst zich van Duffel naar Lier: vrouw komt oog in oog te staan met dier
Datum: 09-06-2020
Bron: HLN
De wolf die afgelopen weekend werd gespot in Duffel en daar twee schapen doodbeet, is nu ook opgedoken in Lier, een goeie 7 kilometer verderop. Een dame die een paard heeft in paardenfokkerij Zuuthoeve kwam zelfs oog in oog te staan met de wolf. Het beest zette het na deze toevallige ontmoeting wel op een lopen. “Deze wolf is wat stoutmoedig, maar niet gevaarlijk voor de mens”, stelt men bij Welkom Wolf.
Titel: Welkom Wolf: “Wolf in Duffel is jonge zwerver die verder zal trekken”
Datum: 09-06-2020
Bron: Landbouwleven
Ook Landschap vzw, de natuurvereniging achter de campagne Welkom Wolf, is ervan overtuigd dat de twee dode schapen in een weide in Duffel zaterdag het werk zijn van een wolf. Volgens bestuurder Jan Loos is het zonneklaar dat het gaat om een jonge zwerver, die uiteindelijk zal doortrekken naar een geschikter leefgebied.
Titel: Nieuwe foto’s bewijzen dat wolf nog in Duffel rondloopt: “Hij vertrekt weer na deze rustpauze, die kan drie weken duren”
Datum: 08-06-2020
Bron: Nieuwsblad
De wolf, die meer dan waarschijnlijk zaterdagnamiddag twee schapen doodde in een wei in Duffel-Oost, loopt nog altijd in het Netedorp rond. “Dat verbaast me niets”, zegt wolvenkenner Jan Loos. Amateurfotografen namen zondag foto’s en ook maandagmorgen werd het dier opnieuw gefotografeerd.
Titel: Schapen arriveren op Kesselse Heide: “De afstand vanuit Duffel is niets voor een wolf, maar ik ben niet bang”
Datum: 07-06-2020
Bron: GVA
Op de Kesselse Heide in de Nijlense deelgemeente is zondag een kudde schapen aangekomen. Ze moeten door begrazing er mee voor zorgen dat de heide kan overleven als biotoop. Schaapherder Jethro De Pauw denkt dat zijn dieren door de droogte niet de volledige tien dagen kunnen blijven.
Titel: Marie kon wolf filmen: “Ik zag hem zaterdag al, maar toen dacht ik dat het de scheper van de buren was”
Datum: 07-06-2020
Bron: GVA
Een wolf heeft in een weide in Duffel-Oost zaterdag twee schapen gedood en zes andere verwond. Een filmpje dat in de buurt werd opgenomen, bewijst dat er een wolf in de gemeente rondloopt. Kleinvee wordt best opgehokt of op een andere manier beschermd.
Titel: Wolf slaat toe in Duffelse schapenweide: “Niet gevaarlijk voor de mens”
Datum: 06-06-2020
Bron: HLN
Na Limburg en de Kempen is er nu ook een wolf gespot in Duffel. Het dier sloeg dit weekend toe in een schapenweide. De kans dat de wolf enkele dagen in de buurt zal blijven is reëel. “Maar zich in Duffel settelen doet die niet”, klinkt het.
Nieuws uit: Nederland – Duitsland

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.