België

Nieuws uit: Nederland
Titel: Welkom Wolf wil beperking van schadevergoeding in wolvengebied
Datum: 05-07-2020
Bron: Nieuwsblad
Welkom Wolf roept Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) op om de schadevergoeding in wolvengebied te beperken in de tijd en volop in te zetten op de subsidies voor preventie.
Titel: Welkom Wolf wil eigenaars van doodgebeten schapen minder geld geven
Datum: 03-07-2020
Bron: Nieuwsblad
Welkom Wolf wil dat Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir de schadevergoeding voor schapenhouders gevestigd in wolvengebieden beperkt in tijd en dat er meer wordt ingezet op subsidies voor de preventie.
Titel: August doodt weer schaap in Oudsbergen: “Schuld van eigenaar”, zegt Welkom Wolf
Datum: 03-07-2020
Bron: HLN
In Meeuwen is in de nacht van donderdag op vrijdag een schaap doodgebeten. Het lammetje is verdwenen. De dader is zo goed als zeker wolf August. Het is de tweede keer dat de eigenaar bezoek krijgt van de wolf. “Nog steeds geen schrikdraad, dat is erom vragen”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
Titel: Jagersvereniging boos omdat minister Demir jachtverbod zonder overleg verlengt
Datum: 01-07-2020
Bron: HBVL
Hubertus Vereniging Vlaanderen hekelt de beslissing van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) om het jachtverbod in de regio waar wolven gesignaleerd zijn, te verlengen. De jagersvereniging is vooral boos omdat de beslissing zonder overleg is genomen. Minister Demir zei woensdagochtend in het Vlaams parlement dat ze het jachtverbod verlengt in het wolvengebied tot eind augustus. Dat verbod liep normaal eind juni af, maar nu wolvin Noëlla vier welpen op de wereld gezet heeft, wil de minister het verbod dus doortrekken tot 31 augustus.
Titel: Beslissing Demir: jachtverbod verlengd in wolvengebied tot eind augustus
Datum: 01-07-2020
Bron: HLN
Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) verlengt het jachtverbod in het wolvengebied tot eind augustus. Dat verbod liep normaal eind juni af, maar nu Noëlla vier welpen op de wereld heeft gezet, wil de minister het verbod doortrekken tot 31 augustus. Dat heeft de N-VA-minister vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Lode Ceyssens (CD&V), Piet De Bruyn (N-VA) en Steven Coenegrachts (Open Vld).
Titel: Boerenbond vraagt dat er snel werk wordt gemaakt van ‘probleemwolven’
Datum: 30-06-2020
Bron: Landbouwleven
In de nacht van zondag 28 juni op maandag 29 juni werd een kalf van 9 maanden oud doodgebeten in een stal op een melkveebedrijf in Retie. Dat stelt Boerenbond, die dringend maatregelen van de bevoegde minister Zuhal Demir vraagt.
Titel: Wolf valt koe aan in Kempense stal: “Dit is het werk van Billy”
Datum: 30-06-2020
Bron: HLN
Het ziet ernaar uit dat wolf Billy zich nog altijd in de Kempen bevindt. Meer nog: hij heeft zichzelf zaterdagnacht waarschijnlijk toegang verschaft tot een stal in Retie. Daar werd een koe brutaal aangevallen. Het dier overleefde de aanval niet.
Titel: Kom alles te weten over de wolf: komende zaterdag infowandeling ‘Wolven in de Kempen’ in Kasterlee
Datum: 25-06-2020
Bron: HLN
Welkom Wolf organiseert aanstaande zaterdag een infowandeling ‘Wolven in de Kempen’ in het Provinciaal Groendomein Hoge Mouw in Kasterlee. Daarbij leren de deelnemers alles over de comeback van de fascinerende dieren. De gidsen van natuurvereniging Landschap vzw zullen alle pertinente vragen over het roofdier proberen te beantwoorden.
Titel: De paringsdans van August en Noëlla: “Weinig romantiek, wel veel pipi en kaka”
Datum: 25-06-2020
Bron: Nieuwsblad
Wolven hebben geen Tinder. En toch loopt ­Noëlla, die ene wolvin in Vlaanderen, tien­tallen kilometers verderop zomaar in de armen van August, die ene wolf in Vlaanderen. ­Instinct, toeval of heel veel feromonen in de lucht? Zelfs wetenschappers zijn niet ­helemaal zeker. Wat wel vaststaat: als een wolvin het domein van een ­mannetje betreedt, is het prijs. Zo ook met August en Noëlla. “Want mannen blijven mannen.”
Titel: August (of Noëlla?) weer op pad: schaap doodgebeten in Meeuwen
Datum: 24-06-2020
Bron: HLN
In Meeuwen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een wolf opnieuw een vrouwelijk schaap doodgebeten. Jan Loos van Welkom Wolf pleit er nogmaals voor dat alle schapenhouders schrikdraad plaatsen.
Titel: Eerste beelden van vier wolvenwelpjes: “Welkom Bosland Daltons”
Datum: 23-06-2020
Bron: HLN
Voor het eerst zijn er beelden opgedoken van de wolvenwelpjes in Limburg. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) deelde de beelden op haar sociale media. “Na meer dan 150 jaar verwelkomen we deze vier (!) kleine sloebers: de Bosland Daltons”, laat ze weten.
Titel: Welkom Wolf reageert vol onbegrip op voorstel Hubertus en wil jachtverbod verlengen en uitbreiden
Datum: 23-06-2020
Bron: HLN
De eerste beelden van de vier wolvenwelpjes doen de gemoederen tussen enerzijds Welkom Wolf en anderzijds jachtvereniging Hubertus toch weer oplaaien. Nadat men bij Hubertus pleitte om het globaal jachtverbod af te bouwen, wil men dat bij Welkom Wolf juist verlengen en uitbreiden.
Titel: Hubertus Vereniging Vlaanderen biedt hulp aan bij monitoring van wolvenroedel: “Globaal jachtverbod is niet nodig”
Datum: 23-06-2020
Bron: HLN
Vandaag zijn er voor het eerst beelden opgedoken van de wolvenwelpjes in Limburg. Voor jachtvereniging Hubertus Vereniging Vlaanderen betekende dat het sein hulp aan te bieden bij het lokaal meehelpen met de wetenschappelijke monitoring van de roedel. Meteen vraagt Hubertus wel om het jachtverbod te herbekijken.
Titel: Wolf Billy stelt het goed en zit mogelijk opnieuw in Nederland: “Maar hopelijk trekken we lessen uit aanrijding”
Datum: 22-06-2020
Bron: HLN
Na een vermoedelijke aanrijding met een bestelwagen stelt wolf Billy het goed. Mogelijk is hij momenteel in Nederland. Een tijdje geleden zorgde hij voor heel wat vrees bij veehouders uit de regio. Natuurfotograaf Yente De Maesschalck (19) maakte vermoedelijk de laatste foto van Billy, kort voor zijn aanrijding van afgelopen vrijdag.
Titel: Wolf Billy bijt amper 24 uur na ongeval in Turnhout twee schapen dood
Datum: 22-06-2020
Bron: HLN
In de nacht van vrijdag op zaterdag deed naar alle waarschijnlijkheid Wolf Billy zich tegoed aan twee schapen die in Turnhout in een weide rondliepen. Een buurtbewoner kon zaterdagochtend het dier, niet ver van de plaats waar de schapen gevonden werden, fotograferen.
Titel: Is wolf Billy gezond en wel op weg naar Nederland? Na botsing met bestelwagen nog twee meldingen van dravende wolf
Datum: 20-06-2020
Bron: HLN
Welkom Wolf kreeg gisterenavond meerdere meldingen dat wolf Billy, die gisterenochtend nog aangereden werd in Turnhout, in een fitte conditie rondliep in de Noorderkempen. Het lijkt er bovendien fel op dat Billy stilaan terug afzakt richting Nederland.
Titel: Wolf Billy aangereden in Turnhout, dier kan op eigen kracht wegvluchten
Datum: 19-06-2020
Bron: HLN
Eén van de wolven in ons land is vanochtend aangereden door een wagen op de Ring rond Turnhout. Het zou volgens Jan Loos van Welkom Wolf over wolf Billy gaan, die de voorbije dagen in Berlaar en omstreken werd waargenomen.
Titel: Tientallen meldingen, maar ‘Wolf van Vorselaar’ blijkt een hond te zijn
Datum: 16-06-2020
Bron: Het belang van Limburg
De voorbije maanden ontving het meldpunt Welkom Wolf tientallen meldingen over een wolf die over een zeer groot gebied actief zou zijn, in de Antwerpse driehoek Vorselaar-Grobbendonk-Lille. Recente foto’s bieden eindelijk uitsluitsel dat het om een hond gaat, die mogelijk in het wild leeft.
Titel: Billy de wolf dankt naam aan Gentse natuurgids: “Voor mij is het een verslaving”
Datum: 16-06-2020
Bron: GVA
De ‘Duffelse wolf’ kreeg in kringen van wolvenspotters en natuurliefhebbers de naam Billy. De wolf is genoemd naar Billy Herman, een 36-jarige professionele natuurgids en bioloog uit Gent die het dier op zondag 7 juni als eerste zag. Sindsdien rijdt hij bijna dagelijks naar de regio Lier-Berlaar. “Net als de ‘Duffelse wolf’ durf ik wel eens stout zijn, maar ik ben niet slecht van inborst. Ook dat hebben we gemeen.”
Titel: Kesselse Heide vreest komst van wolf Billy niet: “Dit hoort bij de natuur”
Datum: 15-06-2020
Bron: HLN
Is de schapenkudde van de Kesselse Heide in groot gevaar nu er met Billy een wolf door de regio van Lier en Berlaar trekt? Bij de Kesselse Heide gelooft men zelf van niet. “Overdag is er altijd een begeleider met honden bij de kudde. Een wolf is mensenschuw, dus zal dan niet toeslaan. Tijdens de nacht zitten ze dan weer achter een draad. Ik ben er gerust in”, vertelt domeinwachter van de Kesselse Heide Bart Moons. Vandaag werd de kudde van 250 schapen opnieuw uitgelaten. “Ik heb vernomen dat de wolf al langs de heide is gepasseerd, maar waarschijnlijk had die al snel door dat er hier weinig te rapen valt. Wat er met het dier moet gebeuren? Niets, dit is de natuur. Het hoort erbij.”
Titel: Veehouders uit de regio vrezen voor komst van wolf Billy: “Waarom vangt men de wolf niet? Hij hoort hier niet thuis”
Datum: 15-06-2020
Bron: HLN
“Dat beest moet niet dood, maar waarom verplaatsen ze het niet?” Eigenaars van vee in de regio van Duffel, Lier en Berlaar leven dezer dagen in onrustige tijden, nu wolf Billy er nog steeds ronddwaalt. De vrees dat het dier zich voorgoed zal settelen in de regio is groot, al roept er niemand om zijn dood. “Het dier verplaatsen is zinloos én tijdrovend”, klinkt het bij Welkom Wolf.
Titel: Welkom Wolf, Boerenbond en gemeenten willen subsidie voor omheining uitbreiden: “Sluit het buffet, anders vertrekt Billy niet meer”
Datum: 15-06-2020
Bron: Nieuwsblad
De burgemeester van Berlaar Walter Horemans (CD&V), Welkom Wolf en Boerenbond pleiten ervoor dat Vlaanderen de subsidies voor wolvenwerende rasters snel uitbreidt naar heel de provincie Antwerpen. “Als de eigenaars van kleinvee zoals schapen hun weilanden in het gebied rond Berlaar en Lier niet beveiligen, denk ik dat wolf Billy zich hier vestigt”, verwittigt Jan Loos van Welkom Wolf. “Hij is hier een paar keer goed op ‘restaurant’ geweest, en naar een goed restaurant keer je terug.”
Titel: Burgemeester Berlaar en Welkom Wolf vragen uitbreiding subsidies wolvenwerende rasters
Datum: 15-06-2020
Bron: VRT
De burgemeester van Berlaar en ‘Welkom Wolf’ pleiten ervoor dat Vlaanderen de subsidies voor wolvenwerende rasters uitbreidt naar meer gemeentes. “De investering voor zulke rasters is aanzienlijk. Maar Vlaanderen wil pas subsidiëren als een wolf meer dan 6 maanden in een regio vertoeft”, betreurt burgemeester Walter Horemans (CD&V) op Radio 2 Antwerpen.
Titel: Wolf nog niet naar Kempen vertrokken
Datum: 13-06-2020
Bron: HLN
De wolf lijkt het naar zijn zin te hebben in Berlaar. Het leek er even op dat het dier via Grobbendonk richting Kempen was getrokken, maar volgens de gemeente is het dier terug in Berlaar gesignaleerd door de wolvenspotters van vzw Landschap en WelkomWolf. “We blijven onze landbouwers daarom aanraden om hun dieren te beschermen door ze op te hokken of een elektrische omheining te voorzien”, luidt het advies. De wolf is volgens de wolvenspotters ongevaarlijk voor de mens. “Als lokaal bestuur blijven we nauw contact houden met de gespecialiseerde natuurorganisaties om de situatie in Berlaar verder op te volgen.”
Titel: Boerenbond vraagt overheid maatregelen te nemen omtrent wolf
Datum: 12-06-2020
Bron: Landbouwleven
Uit DNA-onderzoek bleek dat de koe in Berlaar wel degelijk aangevallen werd door de wolf. Daarom vraagt Boerenbond aan de overheid dat er maatregelen worden genomen om het samenleven van de wolf met andere dieren en mensen mogelijk te maken. “Ook onze landbouwdieren verdienen bescherming”, aldus voorzitter Sonja De Becker.
Titel: “Landbouwvee verdient betere bescherming tegen wolf”
Datum: 12-06-2020
Bron: Vilt
DNA-onderzoek bevestigde dat de aanval op de koe in Berlaar van een wolf kwam. “Dit dierenleed leidt tot ongerustheid bij onze schapen- en veehouders”, stelt Boerenbond. “Zij worden geacht dag en nacht in de weer te zijn met het welzijn van hun dieren. De recente voorvallen en beelden botsen met deze passie.” Boerenbond vraagt de overheid om werk te maken van een betere bescherming voor landbouwdieren en een alomvattende vergoeding in geval van schade.
Titel: Wolf ‘Billy’ test jaagpad langs Albertkanaal en gaat onder snelweg E313
Datum: 12-06-2020
Bron: HLN
De wolf die afgelopen week onder meer werd gesignaleerd in de omgeving van Duffel, Berlaar en Kessel is gespot op het jaagpad langs het Albertkanaal in Grobbendonk. Volgens de vzw Landschap betrapte een strategisch geplaatste cameraval dezelfde wolf op een onderdoorgang onder de E313. Het dier heeft onder natuurliefhebbers intussen de naam Billy gekregen.
Titel: Wolf blijft in Berlaar hangen en doodt schaap: “We hoorden hem huilen in het bos”
Datum: 11-06-2020
Bron: GVA
De wolf heeft voor de tweede dag op rij toegeslagen in Berlaar. Woensdag doodde hij een koe, wat intussen door DNA-onderzoek is bevestigd. Deze keer werd een schaap doodgebeten. De eigenaars, een koppel tachtigers, stoorden de wolf en deden hem op de vlucht slaan.
Titel: Ook ponyhouders maken zich zorgen om wolf: “Veulentjes zijn een interessante prooi”
Datum: 11-06-2020
Bron: VRT
Sommige pony-eigenaars, meer bepaald de shetlandponyhouders, zijn ongerust over de wolf. Die heeft in Vlaanderen al enkele schapen doodgebeten, en zou nu ook een koe hebben gedood. “Ook onze jonge veulens zijn een ideale prooi voor de wolf”, aldus André De Leener uit Halle, voorzitter van de verenging voor Belgische Shetlandpony’s. 
Titel: Nog een wolf erbij in ons land, en zelfs de koeien zijn niet veilig. Moet de mens dan ook een aanval vrezen?
Datum: 11-06-2020
Bron: Nieuwsblad
Het aantal wolven in België stijgt jaar na jaar. In de Antwerpse Kempen loopt dezer dagen een nieuw exemplaar rond, het vijfde in Vlaanderen en het elfde in heel België. De angst van mensen voor de wolf zit er diep ingebakken: met dank aan eeuwenoude sprookjes en een handvol spreekwoorden. Nu er steeds meer exemplaren rondlopen in Vlaanderen, dringt de vraag zich op: moet de mens zich zorgen maken, en een aanval door een wolf vrezen?
Titel: DNA-analyse wijst uit: wolf doodde koe in Berlaar
Datum: 11-06-2020
Bron: HLN
De koe die dood werd teruggevonden in een weide in Berlaar is het slachtoffer geworden van een wolf, dat is nu wel zeker.
Titel: Wolf bijt koe dood in gebied van Grote Nete
Datum: 10-06-2020
Bron: De Standaard
Nadat vermoedelijk twee schapen werden doodgebeten door een wolf, is nu ook in het gebied van de Grote Nete, de streek in Berlaar en Kessel (Nijlen), een doodgebeten koe teruggevonden.
Titel: Wolf zet tocht verder, nu ook gespot op manege in Lier
Datum: 09-06-2020
Bron: GVA
Nieuwe beelden tonen aan dat de wolf nog steeds in Duffel en omstreken ronddoolt. Zo werd hij maandagavond ook gespot op het domein van manege Zuuthoeve in Lier. Het dier werd er gefilmd door de beveiligingscamera’s.
Titel: Wolf verplaatst zich van Duffel naar Lier: vrouw komt oog in oog te staan met dier
Datum: 09-06-2020
Bron: HLN
De wolf die afgelopen weekend werd gespot in Duffel en daar twee schapen doodbeet, is nu ook opgedoken in Lier, een goeie 7 kilometer verderop. Een dame die een paard heeft in paardenfokkerij Zuuthoeve kwam zelfs oog in oog te staan met de wolf. Het beest zette het na deze toevallige ontmoeting wel op een lopen. “Deze wolf is wat stoutmoedig, maar niet gevaarlijk voor de mens”, stelt men bij Welkom Wolf.
Titel: Welkom Wolf: “Wolf in Duffel is jonge zwerver die verder zal trekken”
Datum: 09-06-2020
Bron: Landbouwleven
Ook Landschap vzw, de natuurvereniging achter de campagne Welkom Wolf, is ervan overtuigd dat de twee dode schapen in een weide in Duffel zaterdag het werk zijn van een wolf. Volgens bestuurder Jan Loos is het zonneklaar dat het gaat om een jonge zwerver, die uiteindelijk zal doortrekken naar een geschikter leefgebied.
Titel: Nieuwe foto’s bewijzen dat wolf nog in Duffel rondloopt: “Hij vertrekt weer na deze rustpauze, die kan drie weken duren”
Datum: 08-06-2020
Bron: Nieuwsblad
De wolf, die meer dan waarschijnlijk zaterdagnamiddag twee schapen doodde in een wei in Duffel-Oost, loopt nog altijd in het Netedorp rond. “Dat verbaast me niets”, zegt wolvenkenner Jan Loos. Amateurfotografen namen zondag foto’s en ook maandagmorgen werd het dier opnieuw gefotografeerd.
Titel: Schapen arriveren op Kesselse Heide: “De afstand vanuit Duffel is niets voor een wolf, maar ik ben niet bang”
Datum: 07-06-2020
Bron: GVA
Op de Kesselse Heide in de Nijlense deelgemeente is zondag een kudde schapen aangekomen. Ze moeten door begrazing er mee voor zorgen dat de heide kan overleven als biotoop. Schaapherder Jethro De Pauw denkt dat zijn dieren door de droogte niet de volledige tien dagen kunnen blijven.
Titel: Marie kon wolf filmen: “Ik zag hem zaterdag al, maar toen dacht ik dat het de scheper van de buren was”
Datum: 07-06-2020
Bron: GVA
Een wolf heeft in een weide in Duffel-Oost zaterdag twee schapen gedood en zes andere verwond. Een filmpje dat in de buurt werd opgenomen, bewijst dat er een wolf in de gemeente rondloopt. Kleinvee wordt best opgehokt of op een andere manier beschermd.
Titel: Wolf slaat toe in Duffelse schapenweide: “Niet gevaarlijk voor de mens”
Datum: 06-06-2020
Bron: HLN
Na Limburg en de Kempen is er nu ook een wolf gespot in Duffel. Het dier sloeg dit weekend toe in een schapenweide. De kans dat de wolf enkele dagen in de buurt zal blijven is reëel. “Maar zich in Duffel settelen doet die niet”, klinkt het.
Titel: Quadrijders verstoren rust in wolvengebied
Datum: 27-05-2020
Bron: TVL
Zondag zijn tijdens een gerichte controleactie twee quads in het wolvengebied opgemerkt. Natuur en bos en de militaire politie hielden de bestuurders tegen en namen de quads zonder aarzelen in beslag. Het is nu aan de procureur om te beslissen wat met deze quads en de overtreders verder dient te gebruiken.
Titel: ”Op pad voor foto’s van de wolf? Dan ben je een amateur”: Jan Loos reageert scherp nadat quads en fotografen onderschept worden
Datum: 27-05-2020
Bron: HLN
Tijdens een gerichte controleactie op zondag zijn er in het wolvengebied twee quads opgemerkt. Agentschap voor Natuur en Bos en de militaire politie namen de quads in beslag. Deze maand werden ook al fotografen betrapt via wilddetectiecamera’s. ”Op pad gaan voor foto’s van de wolf? Dan ben je een amateur”, zegt Loos.
Titel: Iedereen denkt wolven te zien! Is dit een dronebeeld van de Maasmechelse wolf? Jan Loos van Welkom Wolf betwijfelt het: “We gaan uit van een grote vos”
Datum: 22-05-2020
Bron: HLN
De ene wolvenmelding na de andere bewijst de wolvenkoorts in ons land, en zéker in Limburg. Vorige week zag iemand nog een mogelijke wolf oversteken vlak bij de Decathlon in Eisden. En deze week maakte natuurfotograaf Frank Resseler straffe dronebeelden van een potentiële wolf, wat uiteindelijk een grote vos blijkt te zijn. “Het is écht moeilijk om een onderscheid te maken, maar het bewijst hoe mensen ermee bezig zijn” zegt Jan Loos van Welkom Wolf. oordel zelf.
Titel: Roedel wolven kan everzwijnenpopulatie te lijf gaan
Datum: 12-05-2020
Bron: Vilt
Wolvin Noëlla is bevallen, maakte minister Zuhal Demir (N-VA) vorig weekend bekend. Dat wil zeggen dat er deze winter een roedel van een zestal wolven, of meer, zal rondlopen in de bossen van Limburg. Volgens Jan Loos van Welkom Wolf moeten we ze een kans geven. ”Geef ze nog 2 jaar, maar een roedel kan de populatie everzwijnen serieus inperken”, zegt hij. Schapenhouders in de regio voorzien wel best afrastering met stroomdraad.
Titel: Extra toezicht moet wolvenkoppel en welpen beschermen
Datum: 11-05-2020
Bron: Nieuwsblad
Er is een verhoogd toezicht van boswachters in het Limburgse kerngebied van de wolven, zodat wolvin Noëlla en haar welpen er beschermd kunnen worden. ” Het grootste gevaar zit echter in de randgebieden. Het is ook belangrijk dat wolvin Noëlla en wolf August in leven blijven. Als het mannetje wegvalt, hebben de welpen geen enkele overlevingskans”, zegt Jan Loos van Welkom Wolf.
Titel: Wolvin Noëlla heeft welpjes op de wereld gezet
Datum: 10-05-2020
Bron: De Standaard
Wolvin Noëlla heeft geworpen. Om hoeveel welpen het gaat , is nog niet bekend. Dat heeft Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir bevestigd aan TV Limburg. Eind april raakte al bekend dat wolvin Noëlla en wolf August welpen verwachtten.
Titel: Veulen doodgebeten in Hasselt, INBO onderzoekt sporen naar wolf
Datum: 06-05-2020
Bron: HLN
Aan de Pietelbeekstraat in Hasselt is een pasgeboren veulen doodgebeten. Er wordt onderzocht of er een link is met een wolf of met een ander dier.
Titel: Nieuwe wolf in Vlaanderen? Twee lammeren doodgebeten in Retie: ”Ondenkbaar dat dit door August of Noëlla gebeurde”
Datum: 01-05-2020
Bron: HLN
Op dinsdag 21 maart heeft een wolf twee lammeren gepakt in Retie. Dat heeft het DNA-onderzoek voor het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO) onlangs bevestigd. De kans bestaat dat het om nog een andere wolf gaat dan de reeds bekende Limburgse wolven August en Noëlla.
Titel: Honden maken meer schapendoden dan wolven
Datum: 01-05-2020
Bron: HLN
Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) heeft DNA-analyses uitgevoerd op alle gerapporteerde doodgebeten schapen en andere prooidieren dit voorjaar die mogelijk aan een wolf worden toegeschreven. In de periode van januari 2020 tot nu kwamen er vijf meldingen binnen bij het INBO van dode schapen en ook van twee doodgebeten damherten. Uit de genetische analyses blijkt nu dat twee van die schapen niet het slachtoffer werden van een wolf, maar wel van een hond.
Nieuws uit: Nederland – Duitsland

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.