Februari

Actueel nieuws over de wolf in Nederland.

Nieuws uit: België
Aantal nieuwsberichten: laden...
Titel: Gelderland hoopt in mei wolf te kunnen schieten, maar of dat überhaupt mag is hoogst onzeker

Datum: 28-feb-2024

Bron: gelderlander.nl


Het nieuwe wolvenbeleid van de provincie Gelderland, waarin het afschieten van wolven onder voorwaarden is toegestaan, moet deze lente ingaan. Dat zei verantwoordelijk gedeputeerde Harold Zoet (BBB) woensdag tijdens een debat in het provinciehuis. Of het ook werkelijk zal gebeuren is hoogst onzeker.

Titel: Bijeenkomst over de wolf: experts komen naar Barneveld

Datum: 27-feb-2024

Bron: barneveldsekrant.nl


De Veluwehal is op maandag 11 maart het decor van een voorlichtingsavond over de wolf. De gemeente Barneveld is gastheer van deze bijeenkomst, waarbij vooral de provincie Gelderland en andere experts het woord krijgen. De avond begint om 19.30 uur.

Titel: Subsidieregeling voor wolfwerende hekken geopend

Datum: 27-feb-2024

Bron: rtvutrecht.nl


De provincie Utrecht heeft de subsidieregeling voor het plaatsen van wolfwerende hekken geopend. De regeling werd eerder al aangekondigd, maar kan nu dus worden aangevraagd. Met de hekken of rasters kunnen schapen, geiten, alpaca's of koeien worden beschermd tegen aanvallen van de wolf.

Titel: Gelderland wil er geen wolf meer bij hebben in provincie na nieuw incident, maar hoe dan? 'Limiet is bereikt'

Datum: 26-feb-2024

Bron: eenvandaag.avrotros.nl


In Heelsum zijn gisteren 23 schapen zijn doodgebeten. Hoofdverdachte: de wolf. Het Europese Parlement stemt over een paar weken om de beschermde status van de wolf aan te passen. Maar sommige boeren in Duitsland en Nederland willen niet meer wachten.

Titel: Slapeloze nachten om doodgebeten schapen: ‘Dieren onvoldoende beschermen is kat op het spek binden’

Datum: 26-feb-2024

Bron: destentor.nl


Weer zijn schapen bij Heelsum dood gebeten. Zondagmorgen aan de Kabeljauw. Eigen schuld, zegt wolvenexpert Frank Theunissen van Natuurmonumenten. Zonder wolfwerend raster zijn schapen volgens hem vogelvrij. Maar goede omheining plaatsen kán niet overal, zegt schapenhouder Serge van der Zweep uit Heteren. ,,Ik heb er slapeloze nachten van.”

Titel: Bijna alle wilde schapen zijn opgegeten, door de wolf, maar boswachter Roy vindt dat niet erg

Datum: 26-feb-2024

Bron: gelderlander.nl


De moeflons zijn bijna allemaal verdwenen. Tot voor kort liep er een kudde van zestig van deze wilde schapen in het natuurgebied het Wekeromse Zand. Maar in 2022 werden ze ontdekt door wolven, en die aten ze op. Wat heeft dat voor gevolgen?

Titel: 22 dode schapen gevonden in weiland

Datum: 25-feb-2024

Bron: gld.nl


In een natuurgebied bij Heelsum zijn zondagmorgen 22 dode schapen gevonden. Vier dieren waren gewond. De schapeneigenaar vond de dieren.

Titel: Wat Nederland kan leren van Vlaanderen in het beschermen van vee tegen wolf

Datum: 25-feb-2024

Bron: nu.nl


Het aantal door wolven doodgebeten schapen neemt in Nederland toe, terwijl dat in Vlaanderen juist afneemt. Veehouders lijken daar meer bereid om hun dieren te beschermen. NU.nl ging op bezoek in Vlaanderen om te kijken wat Nederland kan leren.

Titel: Dode wolf aangetroffen in Wekerom, dier vermoedelijk aangereden

Datum: 23-feb-2024

Bron: gelderlander.nl


Voorbijgangers hebben vrijdagavond het kadaver van een wolf aangetroffen. Het dier werd aangetroffen in het bos, op de kruising van de Wekeromseweg met de Edeseweg en de Immenweg, tussen Ede en Wekerom.

Titel: in flevoland ging het bij 6 van de 10 gemelde wolfaanvallen om hond of vos

Datum: 23-feb-2024

Bron: animalrights.nl


In de provincie Flevoland zijn tot nu toe 10 meldingen binnengekomen bij BIJ12, de organisatie die onder meer de schadeafhandelingen regelt voor de provincies, over wolfaanvallen op gehouden dieren. Dierenrechtenorganisatie Animal Rights vroeg de taxatierapporten op en daaruit blijkt dat geen van deze dieren - allen schapen - beschermd werden door een wolfwerende afrastering. De meeste schapenhouders hielden de dieren achter 2 kunststof schrikdraden van zo’n halve meter hoog. Prima om schapen in de wei te houden, maar volstrekt onvoldoende om een wolf buiten te sluiten.

Titel: Dode wolf gevonden in modderpoel op de Veluwe, bezweek aan geelzucht

Datum: 22-feb-2024

Bron: destentor.nl


Een niet eerder bekende jonge mannetjeswolf die in november vorig jaar dood werd gevonden in een modderpoel in Uddel, is bezweken aan geelzucht. Dat is gebleken uit onderzoek door de Wageningen Universiteit en het nationale wildziektencentrum Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) in Utrecht. Het is voor het eerst dat is vastgesteld dat een wolf in Nederland is bezweken aan een ziekte, aldus DWHC.

Titel: Geen oordeel gemeenteraad over handelen burgemeester wolf in Wapse

Datum: 22-feb-2024

Bron: westerveld.nieuws.nl


Diever – Dinsdag 20 februari vond in het gemeentehuis van de gemeente Westerveld een hoorzitting plaats van de bezwaarschriftencommissie. In de media is hierover ten onrechte bericht dat de gemeenteraad de werkwijze van de betrokken bestuurders inhoudelijk zou hebben beoordeeld in een besloten zitting.

Titel: VVD Elburg komt met idee spreekuur voor vragen over wolf

Datum: 22-feb-2024

Bron: huisaanhuiselburg.nl


In vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Elburg lanceert de fractie van de VVD het idee eenmaal per maand een spreekuur te houden waarin burgers rondom de aanwezigheid van de wolf in hun omgeving vragen kunnen stellen, zorgen kunnen delen en ideeën kunnen aandragen.

Titel: Wolf valt drie schapen aan bij Voorthuizen: ‘Houd mijn hart vast voor komende tijd’

Datum: 22-feb-2024

Bron: barneveldsekrant.nl


Op de Schoenlapperweg, net buiten Voorthuizen, zijn drie schapen aangevallen door een wolf. Twee dieren hebben het niet overleefd. ,,Ik houd mijn hart vast voor wat er komende tijd gaat gebeuren’’, zegt de vrouw van de eigenaar.

Titel: Wolf van Veluwe, die aanrijding op snelweg overleefde, beet schaap dood in Duitsland: ‘Dat is wel heel bijzonder’

Datum: 21-feb-2024

Bron: ad.nl


De in Nederland geboren GW2398m staat in de boeken als wolf van de Veluwe, maar toch was hij het die op 4 januari in het Duitse Anholt, vlak over de grens, een schaap dood beet. Dna-onderzoek heeft dat bewezen. ,,Dit is wel bijzonder", zegt wolvenexpert Glenn Lelieveld.

Titel: BIJ12: wolvenschade over 2023 is uitbetaald

Datum: 21-feb-2024

Bron: boerderij.nl


De provinciale uitvoeringsinstantie BIJ12 heeft bijna alle schade aan vee veroorzaakt door wolven in 2023 uitbetaald. Dat laat de organisatie weten. Alleen drie gevallen uit 2023 zijn niet uitbetaald omdat daar nog geen taxatierapport van binnen is, zo laat een woordvoerder van BIJ12 weten.

Titel: Bij de aanvallen op schapen in anti-wolf gemeente Reimerswaal ging het in de helft van de gevallen niet om een wolf

Datum: 20-feb-2024

Bron: animalrights.nl


In december 2023 kwam het bizarre plan van de coalitie in Reimerswaal (Zuid-Beveland, Zeeland) naar buiten om te voorkomen dat wolven zich vanuit Brabant in Zeeland vestigen. Er werd een motie aangenomen om het dier buiten de gemeentegrens te houden door middel van wolfwerende rasters bij dijken en weilanden.

Titel: Natuurorganisaties vragen minister tegen lagere bescherming wolf te stemmen

Datum: 20-feb-2024

Bron: nu.nl


Eind maart stemt de Europese Commissie over de verlaging van de beschermde status van de wolf. Het is nog niet bekend hoe Nederland gaat stemmen. Natuurorganisaties roepen demissionair minister Christianne van der Wal (Stikstof) op om tegen het voorstel te stemmen.

Titel: Bezwarencommissie buigt zich over doodschieten wolf in Wapse

Datum: 20-feb-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


Bij het gemeentehuis in Diever dient vandaag een hoorzitting over de vraag of de wolf in Wapse wel doodgeschoten had mogen worden. De Faunabescherming heeft de gemeente namelijk om een schriftelijke verklaring gevraagd op welke juridische basis de burgemeester het bevel tot afschot heeft gegeven.

Titel: Overijssel wacht mogelijke Brusselse aanpassing van beschermde status wolf af

Datum: 20-feb-2024

Bron: vee-en-gewas.nl


Er is nog geen officieel bekrachtigd besluit van de Europese Commissie over een eventuele aanpassing van de huidige beschermde status van de wolf; ‘Vervolgens is het aan de lidstaten (en dus Den Haag) om uitvoering aan dat voorstel te geven en de provincies hiervan op de hoogte te stellen.’

Titel: Documentaire Wolvendrift laat zien hoe Drenthe nog niet heeft leren samenleven met de wolf

Datum: 17-feb-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


Wolvendrift laat de worsteling zien van Drenthe om met de wolf te leven. Journalist Petra Wijnsema volgde een jaar lang de gebeurtenissen rondom de wolf in Drenthe.

Titel: Wolf in half jaar tijd zeker 26 keer gespot in regio Amersfoort, maar blijft-ie ook?

Datum: 16-feb-2024

Bron: destentor.nl


Een wildplasser die plotseling oog in oog staat met een wolf in een bos bij Stoutenburg, een jonge wolf die ’s ochtends vroeg op de centrumring van Amersfoort loopt, en boeren die regelmatig doodgebeten schapen aantreffen. Het afgelopen half jaar werd de wolf minstens 26 keer gespot in de regio, zo blijkt uit gegevens van wolvenmeldpunt BIJ12. Blijft het dier hier permanent?

Titel: 'De wolf zijn gang laten gaan, kan echt niet'

Datum: 17-feb-2024

Bron: nieuweoogst.nl


De wolf heeft zich gevestigd in Nederland en zal niet meer vertrekken. Dit betekent dat we met deze toppredator moeten leren leven. De vraag is hoe? Want de wolf zijn gang laten gaan, is onhoudbaar.

Titel: Wolvendrift: documentaire over de worsteling in Drenthe om (niet) met de wolf te leren leven

Datum: 16-feb-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


De documentaire Wolvendrift laat zien hoe Drenthe worstelt met de wolf. Journalist Petra Wijnsema volgde een jaar lang de gebeurtenissen rondom de wolf. RTV Drenthe zendt Wolvendrift morgenavond uit.

Titel: Tijdelijke subsidie voor afrastering tegen wolven

Datum: 16-feb-2024

Bron: barneveld.nieuws.nl


Voor dierhouders in de gemeente Barneveld is er tot 20 februari subsidie vanuit de provincie Gelderland beschikbaar voor wolfwerende maatregelen. Schapen- of geitenhouders buiten het leefgebied van wolven kunnen bij calamiteiten een subsidie aanvragen voor afrastering om schade door zwervende wolven te voorkomen.

Titel: Aantal wolvenaanvallen neemt toe, meer veehouders nemen maatregelen

Datum: 16-feb-2024

Bron: omropfryslan.nl


Veehouders in Fryslân nemen de laatste tijd vaker maatregelen om hun dieren te beschermen tegen de wolf. Ze kunnen daar subsidie voor krijgen van de provincie.

Titel: Provincie Gelderland houdt in Ede bijeenkomst over de wolf: ‘De problemen zijn er gewoon’

Datum: 16-feb-2024

Bron: edestad.nl


De provincie Gelderland houdt, mogelijk al over enkele weken, een bijeenkomst in Ede waar de wolf centraal staat. Dat zei wethouder Jan Pieter van der Schans tegen de gemeenteraad bij een oordeelvormende sessie. ,,We gaan er terecht aandacht aan besteden. In de afgelopen jaren hebben we zowel bij de rijksoverheid als de provincie Gelderland de noodzaak van beheer benadrukt, beheer in allerlei vormen. De problemen zijn er gewoon, we hebben nu als gemeente de ruimte niet daar wat aan te doen.”

Titel: Wolvenplan is achterhaald, tijd dringt voor nieuwe aanpak

Datum: 16-feb-2024

Bron: nieuweoogst.nl


Bedrukte gezichten van de boeren bij een praktijkdemonstratie over preventie tegen de wolf, vorige week in het Drentse Wapse. De opgetrommelde veehouders worden bijgepraat door de provinciale Gebiedscommissie Wolf en twee Duitse ervaringsdeskundigen. In het veld krijgen ze uitleg over hoe ze met een quad of aangepaste kar de wolfwerende rasters snel kunnen plaatsen.

Titel: Plan voor wolvenhek jaagt angst aan in Helenaveen; ‘Geitjes beschermd, maar wij dan?’

Datum: 15-feb-2024

Bron: ed.nl


Een groep Helenaveners is bang oog in oog te komen staan met wolven, als Staatsbosbeheer een hek rond hun tuinen bouwt om geiten te beschermen.

Titel: Ruim honderd wolven in Nederland veroorzaken steeds meer schade

Datum: 15-feb-2024

Bron: nieuweoogst.nl


Inmiddels zijn er ruim honderd wolven in Nederland. In Drenthe, Gelderland en Friesland maakte het roofdier in januari van dit jaar alleen in die provincies al 263 slachtoffers, allemaal schapen.

Notitie: In Nederland is er van 99 wolven met DNA de aanwezigheid aangetoond en 44 van deze wolven zijn inmiddels vertrokken of overleden. Hoe de redactie van Nieuwe Oogst bij 100 wolven komt is bij de werkgroep niet bekend.
Titel: Flink meer wolvenaanvallen in Zuidoost Friesland. 'Meer wolven betekent niet automatisch meer schade'

Datum: 14-feb-2024

Bron: stellingwerf.nl


In minder dan een maand tijd zijn in Friesland meer dan tachtig schapen gedood door wolven. Bureau BIJ12 ziet het aantal meldingen van wolvenaanvallen deze winter rap toenemen. Hoe kan dat?

Titel: Baksteen door de achterruit bij Sjoerd Bonnema in Fochteloo na een opiniestuk over de wolf

Datum: 13-feb-2024

Bron: dvhn.nl


Als ‘dank’ voor een opiniestuk over de wolf, kreeg Sjoerd Bonnema uit Fochteloo een baksteen door de achterruit van zijn auto. ,,Ik laat me niet intimideren.”

Titel: Ruim 100 Drentse rundveehouders bij praktijksessie wolvencommissie

Datum: 13-feb-2024

Bron: provincie.drenthe.nl


Hoe bescherm je runderen tegen incidenten met wolven? Ruim honderd rundveehouders uit Drenthe bezochten woensdag 7 februari een praktijksessie georganiseerd door de gebiedscommissie preventie wolvenschade Drenthe. Duitse deskundigen deelden hun ervaringen en gaven praktische tips over het beschermen van vee. Daarna waren er buiten in de weide praktijkdemonstraties over het plaatsen van diverse soorten wolfwerende rasters. Gedeputeerde Egbert van Dijk was aanwezig en luisterde aandachtig naar de zorgen die de veehouders hebben over de wolf.

Titel: Wolf komt erg dicht bij auto: 'Hij is vermoedelijk gevoerd'

Datum: 12-feb-2024

Bron: gld.nl


Als wolven worden gevoerd door mensen, kunnen ze gevaarlijk worden. De boodschap van wolvenkenner Dick Klees is duidelijk: "Voer wolven niet." Afgelopen weekend stond een wolf namelijk verwachtingsvol bij een auto op de Noord-Veluwe te wachten, omdat hij mogelijk gevoerd is door mensen.

Titel: Schapen dood bij hotel in Garderen, vermoedelijk door wolf

Datum: 12-feb-2024

Bron: barneveldsekrant.nl


Twee schapen bij Bilderberghotel Résidence Groot Heideborgh in Garderen zijn in de nacht van zaterdag op zondag gedood, waarschijnlijk door een wolf.

Titel: Provincie wijst vestigingsgebied wolf in Utrecht aan: ‘Van Heuvelrug tot Houten potentiële plek’

Datum: 11-feb-2024

Bron: ad.nl


De wolf rukt op in Utrecht, met meldingen over schade en waarnemingen steeds westelijker in de provincie. Een groot deel van de provincie Utrecht is nu aangewezen als ‘potentieel vestigingsgebied’. Maar wat zijn de gevolgen en wat merken inwoners daarvan?

Mis geen nieuws, ontvang update's in Whatsapp!

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen rondom wolven? Meld u dan aan voor de WhatsApp-updates van onze werkgroep. U ontvangt een melding zodra het laatste nieuws op onze website is bijgewerkt, evenals bij andere belangrijke ontwikkelingen.

Klik hier om het kanaal te bekijken.

Titel: Gedeputeerde na bijeenkomst met veehouders: 'Drenthe werkt stapsgewijs aan een wolfvrije regio'

Datum: 09-feb-2024

Bron: veld-post.nl


De Drentse BBB-gedeputeerde Egbert van Dijk (Natuur en landschap) ging deze week langs bij veehouders in de provincie die veel overlast ervaren van wolven. 'De gevolgen van de komst en vestiging van wolven in Drenthe zijn groot. De maatschappelijke onrust, emotionele en economische schade en kosten nemen toe. Drenthe werkt stapsgewijs aan een wolfvrije regio', schrijft de provincie in een verklaring.

Titel: Wolf slaat ook toe bij Wekeromse Zand: zes schapen dood

Datum: 09-feb-2024

Bron: edestad.nl


Het aantal door wolven gedode schapen in de Gelderse Vallei neemt snel toe. In de nacht van donderdag op vrijdag was het op meerdere plaatsen raak, waaronder ook in een weiland bij het Wekeromse Zand: van de daar lopende schapen werden er zes of zeven gedood.

Titel: Drie schapen dood bij Kootwijkerbroek en Stroe, vrijwel zeker door wolf

Datum: 09-feb-2024

Bron: barneveldsekrant.nl


In het buitengebied van Kootwijkerbroek en Stroe zijn afgelopen nacht drie schapen doodgebeten, zeer waarschijnlijk door een wolf.

Titel: Zeven vragen over afschot van wolven: 'Als je gaat schieten, komen er meer welpen'

Datum: 08-feb-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


Drenthe wil probleemwolven die twee keer goed beschermde dieren aanvallen, gaan afschieten. Maar aan afschot zitten nogal wat haken en ogen. Wolvenkenner Dick Klees beantwoordt zeven vragen over afschot.

Titel: Adviseur faunabeheer: 'Probleemwolf afschieten kan leiden tot meer schade aan landbouwhuisdieren'

Datum: 08-feb-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


Acht keer overwon een wolf een verplaatsbaar en goedgekeurd wolfwerend raster met draden en doodde meerdere schapen. Dat was reden voor de provincie om te gaan onderzoeken of je in zo'n geval mag gaan schieten. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk, zegt Sander Crasborn, adviseur faunabeheer, die ook rechters adviseert over beheerkwesties.

Titel: Wolvenangst: Friese ponyclub durft niet meer op kamp in Zwiggelte

Datum: 08-feb-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


Al 25 jaar gaan jeugdleden van ruitervereniging Poptaruters uit het Friese Dronrijp op kamp naar Zwiggelte. Maar dit jaar gaat er een streep door het uitje. Het bestuur van de ponyclub vreest voor de veiligheid van de deelnemers en hun pony's. Reden: het aantal wolven in de regio groeit.

Titel: Wolvin 'Mankepootje' krijgt hulp van haar roedel

Datum: 07-feb-2024

Bron: gld.nl


Dit voorjaar werd een wolvenwelp met een manke poot op de Veluwe geboren. Ze sleepte met haar poot en werd regelmatig door haar broertjes en zusjes aangepakt. Toch leek ze zich prima te redden. Maar hoe is het nu met haar?

Titel: Wolf komt steeds dichterbij, 21 schapen gedood bij slachtpartij in weilanden buurtschap Telgt

Datum: 06-feb-2024

Bron: ermelosweekblad.nl


Een regelrechte ravage is wat Gerrit van de Berg maandag aantrof in de wei in buurtschap Telgt. Een wolf hield daar in de nacht van zondag op maandag een slachtpartij. In vier verschillende weilanden in een gebied van ruim honderd hectare rond de Zeeweg – Buitenbrinkweg - Riebroekersteeg werden 21 schapen van verschillende eigenaren gedood, een aantal is nog vermist.

Titel: Provincie wil wolf afschieten bij meerdere aanvallen binnen wolfwerend raster

Datum: 06-feb-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


De provincie wil wolven die herhaaldelijk vee aanvallen sneller kunnen afschieten. Afgelopen maand sloegen wolven in Drenthe acht keer toe op plekken waar een goedgekeurd wolfwerend raster staat.

Titel: Stichting Wij(s) met Wolven spreekt van 'wolvencrisis' in brief aan provincie

Datum: 06-feb-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


De stichting Wij(s) met Wolven dringt er bij Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten op aan om het zogeheten wolvenplan toe te passen op situaties die de wolf veroorzaakt in en rondom het Drents-Friese Wold. Zo wordt de wolf daar dicht bij woningen gezien, hebben wolven herhaaldelijk goed beschermd vee gedood en weet het dier steeds beter wolvenrasters te trotseren.

Titel: Wolf grijpt schaap op Ginkelse Heide Ede: ‘Gelukkig is het goed afgelopen’

Datum: 05-feb-2024

Bron: edestad.nl


De schaapskudde op de Ginkelse Heide is afgelopen woensdag aangevallen door een wolf. Daarbij is één dier gewond geraakt, maar het schaap gaat het wel overleven.

Titel: De wolf slaat toe in Nunspeet: vier dode schapen

Datum: 03-feb-2024

Bron: rtvnunspeet.nl


De wolf heeft toegeslagen in Nunspeet. Op de nacht van 2 op 3 februari werd de kudde van schapenhouder Kevin Wesselink getroffen. Vier schapen zijn gedood door de wolf en zeven zijn er gewond. Op dit moment wordt er onderzocht wat de exacte schade is en of de gewonde schapen het gaan redden.

Titel: Drentse wolvencommissie: verplaatsbare rasters met stroomdraden werken niet

Datum: 01-feb-2024

Bron: rtvdrenthe.nl


De Gebiedscommissie wolf erkent dat verplaatsbare wolvenrasters met vijf of zes draden onvoldoende werken in het leefgebied van de wolvenroedel in het Drents-Friese Wold. Dat is de uitkomst van een vergadering van de Drentse wolvencommissie.

Titel: Hoe schiet je een wolf? Cursus voor jagers in de maak

Datum: 01-feb-2024

Bron: gld.nl


Er komt een cursus voor jagers waarin ze leren hoe je een wolf dood kan schieten. Stichting Jachtopleidingen Nederland (SJN) is ermee bezig. Verwacht wordt dat rond de zomer het trainingsprogramma voor jagers beschikbaar is.

Titel: Ooststellingwerf worstelt met wolvenschade. Partijen willen ‘onwetende grachtengordel’ laten weten dat de situatie escaleert

Datum: 01-feb-2024

Bron: nieuweooststellingwerver.nl


De gemeenteraad van Ooststellingwerf debatteerde dinsdagavond 2,5 uur over de wolf. De vele meldingen over dode schapen geven de raad het gevoel iets te moeten doen. Maar tegelijkertijd speelde vooral onmacht de hoofdrol in het debat.

Titel: Schapenhouder Kingma evacueert kudde na vermoedelijke aanval wolf “Meerdere doden”

Datum: 01-feb-2024

Bron: rtvnof.nl


Schapenboer Kingma uit Hantumerútbuorren heeft donderdagochtend al zijn schapen uit Jubbega teruggehaald, vanwege een vermoedelijke wolfaanval waarbij enkele schapen zijn gedood. “Se binne dêr net langer feilich.” Al eerder was de familie Kingma slachtoffer van het roofdier, dat sinds enkele jaren is teruggekeerd in Nederland.

Titel: RDA: vreedzaam samenleven met wolf gaat nog jaren duren

Datum: 01-feb-2024

Bron: boerderij.nl


Vreedzaam samenleven met de wolf in Nederland, op welke manier dan ook, is een proces dat nog jaren zal vergen. Het is een ingewikkelde opgave en er is nog veel onduidelijk. Zowel voor- als tegenstanders hebben behoefte aan eenduidige feitenkennis over de roofdieren, over hun gedrag en over hoe mensen veilig met wolven kunnen samenleven.

Titel: Paintballen op de wolf mag niet meer

Datum: 01-feb-2024

Bron: gld.nl


De provincie heeft besloten het paintballen op de wolf niet te verlengen. Daardoor is het paintballen een week na de uitspraak van de rechtbank alweer van tafel. Wel wordt gewerkt aan een uitbreiding van het paintballplan.

Meer nieuws? Bekijk het archief.

Reacties zijn gesloten.