Juli

Actueel nieuws over de wolf in Nederland.

Titel: Rhedense schaapskudde alert op komst wolf
Datum: 27-07-2021
Bron: Studio Rheden
De Rhedense schaapskudde is alert op de komst van de wolf. Het dier is vorig jaar gezien op de Veluwezoom en het hekwerk bij de schaapskooi is aan vervanging toe. Reden genoeg om beide zaken te combineren, ook al heeft de wolf zich nog niet regelmatig laten zien.
Titel: Honden schieten schapen te hulp tegen wolven in Brabant
Datum: 22-07-2021
Bron: Omroep Gelderland
Twee Brabantse schapenhouders mogen binnenkort proefdraaien met waakhonden die hun kuddes beschermen tegen wolven. Door te blaffen of zelfs aan te vallen voorkomen de honden dat de schapen als makke lammetjes naar de slachtbank gaan.
Titel: Nieuw wolventeefje op de Veluwe, nu vier wolven bekend
Datum: 22-07-2021
Bron: Omroep Gelderland
Er is een nieuwe wolf gespot op de Zuidwest-Veluwe. Volgens boswachter Frank Theunissen gaat het waarschijnlijk om een teefje. Op camerabeelden is te zien dat er nu in ieder geval vier wolven bekend zijn in de beboste landstreek.
Titel: Boer Gerrit doet gruwelijke vondst in weiland in Elspeet: ‘Ik schrok mij een ongeluk’
Datum: 15-07-2021
Bron: De Gelderlander
,,Helemaal opgevreten. Alleen het karkas van de borstkas was er nog.” Voormalig schaapherder Gerrit van de Steeg uit Elspeet kan het niet geloven: één van zijn schapen viel ten prooi aan hongerig wild. Nog nooit maakte hij het mee in dertig jaar schapen houden. ,,Als één van je dieren zo wordt toegetakeld, slaap je de eerste drie nachten niet.”
Titel: Geen geld voor afrastering omdat Rhedense schaapskooi net buiten leefgebied wolf staat
Datum: 12-07-2021
Bron: De Gelderlander
De Rhedense Schaapskudde moet fors investeren om haar schapen te beschermen tegen wolven. Steeds grotere delen van de Veluwe zijn benoemd tot wolvenleefgebied, waardoor schapenhouders subsidie kunnen aanvragen. De gemeenten Rheden en Arnhem vallen net buiten de boot. 
Titel: Nu ook wolfwerende honden in Brabant
Datum: 07-07-2021
Bron: Nature Today
Om vee te beschermen tegen de wolf worden binnenkort ook in de provincie Noord-Brabant kuddewaakhonden ingezet. In Nederland blijkt in de schapenhouderij een grote behoefte te zijn aan meer preventieve voorbeeldprojecten voor zowel veilige nachtkralen als de inzet van kuddewaakhonden.

Reacties zijn gesloten.