Februari

Titel: Brutale wolf Billy doodde na strooptocht in Achterhoek en Brabant zelfs ín de stal, tot die ene Franse kogel
Datum: 27-02-2021
Bron: De Stentor
Hij moet tot de brutaalste wolven van West-Europa hebben behoord, maar mogelijk was het gewoon gemakzucht. Killerwolf Billy die toesloeg in de Achterhoek en in Brabant is september vorig jaar gedood in Frankrijkt. Hij sloeg zelfs toe in een stal – maar zal dat nooit meer doen.
Titel: Duitsers schieten verkeerde wolf af, waarschijnlijk moeder van ‘onze’ Billy
Datum: 21-02-2021
Bron: De Stentor
Een Duitse jager heeft niet ver van de Nederlandse grens ten onrechte een wolf doodgeschoten. Mogelijk is het de moeder van wolf Billy, die in 2020 tientallen schapen doodde in Haarsteeg en Vlijmen. Er was een afschotvergunning voor de vader van Billy, maar de jager doodde een vrouwtje, sowieso de verkeerde wolf dus.
Titel: Groep veehouders wil rondom heel Friesland een hek plaatsen om wolf buiten provincie te houden: ‘We maken ons serieus zorgen over de veiligheid van onze dieren’
Datum: 18-02-2021
Bron: DVHN
De stichting Wolvenhek Fryslân gaat een stukje wolfwerend hek bouwen op of bij de Friese provinciegrens. De groep Friese veehouders heeft daarvoor in ruim een maand tijd voldoende geld ingezameld, zegt voorzitter Jehan Bouma. De veehouders willen rond de hele provincie Friesland een hek plaatsen om de wolf buiten de deur te houden.
Titel: Duitse jagers doden ‘probleemwolf’ niet ver van Nederlandse grens
Datum: 14-02-2021
Bron: AD
Voor het eerst in meer dan honderd jaar is in Duitsland een wolf afgeschoten die boerderijdieren zou hebben gedood. Het gaat om een vrouwtjeswolf uit een roedel die sinds 2018 al zo’n vijfhonderd schapen doodde. Jagers schoten het dier in de nacht van woensdag op donderdag dood, melden Duitse media.
Titel: Gebied subsidie wolfwerende maatregelen uitgebreid
Datum: 09-02-2021
Bron: RTV Drenthe
Schapen- en geitenhouders kunnen nu in een veel groter gebied subsidie krijgen voor wolfwerende maatregelen zoals hekken. Dat hebben Gedeputeerde Staten (GS) besloten. Naast het huidige gebied in het Hart van Drenthe komt grofweg het hele zuiden van Drenthe en het stuk tussen deze twee gebieden erbij.
Titel: Witte herten doodgebeten: ‘Echt afschuwelijk’
Datum: 06-02-2021
Bron: 1 Limburg
Het ligt dierenmens Jetty van der Hulst uit Nederweert als een steen op de maag. Zaterdagmorgen trof zij drie witte herten dood aan.
Titel: Provincie Overijssel wil tóch in gesprek over de komst van de wolf
Datum: 05-02-2021
Bron: RTV Oogst
Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher van de provincie Overijssel wil toch in gesprek met betrokkenen over de wolf. “We constateren de emotie”, laat hij via een woordvoerder weten. Dat gesprek zou dan gevoerd moeten worden met landbouworganisatie LTO en Landschap Overijssel. “Een enkele wolf is geen reden om het beleid om te gaan gooien. Maar we kunnen wel vast het gesprek aangaan.”
Titel: Overijssel sorteert voor op vestiging wolf
Datum: 04-02-2021
Bron: Nieuwe Oogst
Dat er voorlopig geen officiële wolvencommissie komt, betekent niet dat provincie Overijssel geen actie onderneemt op het gebied van wolven. Sterker nog, landbouwgedeputeerde Gert Harm ten Bolscher zegt dat de intentie juist is om een stap verder te gaan door nu al betrokkenen bijeen te roepen.

Reacties zijn gesloten.