Mei

Titel: Wolf gespot in Haarsteeg: ‘We hadden gehoopt dat hij naar andere omgeving zou zijn gegaan’
Datum: 31-05-2020
Bron: BD
De wolf die al een tijdje Brabant doorkruist, is zondagochtend gespot in de Haarsteegse polder. Het dier liep over de weilanden richting het Engelermeer en werd vastgelegd op foto’s.
Titel: Particuliere grondbezitters Gelderland willen dat afschieten probleemwolf meteen mogelijk wordt: ‘De Veluwe is geen dierentuin’
Datum: 31-05-2020
Bron: DS
Het Gelders Particulier Grondbezit vindt dat afschot van wolven in Nederland snel mogelijk moet worden. De problemen die de wolf in Brabant recent veroorzaakt, maken dat er snel beleid moet komen. ,,Maar ook om te voorkomen dat de populatie te groot wordt”, zegt Bas van Gerwen.
Titel: De wolf, verguist en bewonderd
Datum: 30-05-2020
Bron: ED
Slachtingen onder schapen doen het imago van de wolf geen goed. Nog maar net terug wordt het roofdier alweer verguisd. Is dat terecht? Of verdient de wolf misschien iets van eerherstel.
Titel: Anti-wolvennet voor schapen in Vlijmen: ‘Ik hoop van harte dat dit de oplossing is’
Datum: 30-05-2020
Bron: BD
Het anti-wolvennet dat de schapen van hobbyboerin Joke van de Wiel moet beschermen tegen de wolf, is zaterdag geplaatst door vrijwilligers van stichting Wolf-Fencing. Toch brengt zij haar schapen niet met een gerust hart terug naar de Mortelweg in Vlijmen.
Titel: Vier schapen dood na aanval van wolf in Wijk en Aalburg
Datum: 30-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Opnieuw zijn er dode schapen gevonden die vermoedelijk het slachtoffer zijn geworden van een wolf. Dat denkt althans Sjoerd Poorter, die de dieren zaterdag vond in een weiland in Wijk en Aalburg. “De schapen zijn bij de keel gegrepen. Aan de verwondingen te zien, moet het haast een wolf zijn geweest.”
Titel: Hoe voorkomen we dat de wolf het hier zo goed naar zijn zin krijgt, dat ie blijft?
Datum: 30-05-2020
Bron: BD
De wolf die zich ophoudt in de omgeving Vlijmen heeft inmiddels 61 dode en ongeveer even zoveel gewonde schapen op zijn geweten, zegt boerenorganisatie ZLTO Langstraat.
Titel: Pvv Brabant wil snel elektrische afrastering tegen wolf
Datum: 30-05-2020
Bron: Nieuwe Oogst
De PVV Brabant wil dat er snel elektrische afrasteringen worden geplaatst tegen wolven. Om dat te realiseren, moet provincie Noord-Brabant werk maken van een aangenomen motie.
Titel: Vughtse fotograaf doorkruiste half Europa voor de wolf, die nu naar haar toegekomen is
Datum: 30-05-2020
Bron: BD
Ze vertelde het verhaal van oorlogen. In de Gazastrook, Irak, en in Libanon. Ze trok met leden van de FARC door de jungle van Colombia. Maar de nieuwste passie van de Vughtse fotograaf Marielle van Uitert loopt sinds kort zo’n beetje door haar eigen achtertuin: de wolf.
Titel: Wolf moordt door, maar hoe stop je het beest?
Datum: 29-05-2020
Bron: BD
De wolf die zich ophoudt in de omgeving van Vlijmen heeft inmiddels 61 dode en ongeveer even zoveel gewonde schapen op zijn geweten, zegt boerenorganisatie ZLTO Langstraat.
Titel: Joke van de Wiel krijgt alsnog haar gewenste anti-wolvennet
Datum: 28-05-2020
Bron: BD
Hobbyboerin Joke van de Wiel uit Vlijmen krijgt naar alle waarschijnlijkheid alsnog haar ‘anti-wolvennet’. Eerst hoopte ze vrijdag het net al te krijgen, nu wordt het zaterdag.
Titel: Handhavingsverzoek schapenboer: Bescherm je dieren
Datum: 28-05-2020
Bron: Animal Rights
Animal Rights heeft vandaag een handhavingsverzoek ingediend bij de NVWA. De dierenrechtenorganisatie wil dat veehouders hun dieren beter gaan beschermen tegen aanvallen van wolven. De NVWA controleert niet actief of schapenhouders in een gebied met wolven de schapen goed beschermen. Daar is een melding voor nodig, zo blijkt uit een Tweet van de organisatie. Campagneleider Jessica Smit: “Die melding is vandaag gedaan en we zullen meldingen blijven doen waar nodig. Iedereen die dieren houdt heeft een wettelijke zorgplicht. Dat geldt ook voor dieren die uiteindelijk door veehouders zelf alsnog aan de slager worden overgeleverd.”
Titel: Provincie Brabant: haal schapen ‘s nachts naar binnen
Datum: 28-05-2020
Bron: Trouw
Veehouders rond het Brabantse Heusden kunnen van de provincie tijdelijk een nachtkraal lenen om hun kuddes te beschermen tegen aanvallen van een zwervende wolf.
Titel: ‘Dit beest mankeert iets, het is een regelrechte moordenaar’, frustraties na zoveelste wolvenaanval
Datum: 28-05-2020
Bron: Omroep Brabant
De wolf die zich de afgelopen tijd met regelmaat in de omgeving van Haarsteeg laat zien, heeft donderdagochtend vroeg opnieuw huisgehouden. In Herpt zijn drie schapen doodgebeten en enkele andere beesten werden verwond. “Dit is niet normaal. Alle dieren moeten afgerasterd worden, alleen de wilde dieren niet. De schapen zijn vogelvrij en de wolf heeft vrij spel.”
Titel: Weer schapen doodgebeten in gemeente Heusden, wolf zat ook achter koeien en paarden aan
Datum: 28-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Opnieuw zijn er schapen doodgebeten in de gemeente Heusden, dit keer in Herpt. De eigenaar van het stuk grond waar ze liepen, meldt dat hierbij donderdagmorgen drie schapen zijn overleden en drie gewond. De slachting is aangericht door een wolf, zo meldt de ZLTO. Volgens de belangenorganisatie van boeren en tuinders zat het dier deze ochtend ook achter koeien aan. De grondeigenaar vertelt dat het dier ook paarden de stuipen op het lijf heeft gejaagd.
Titel: Wolf doodt opnieuw schapen in Heusden: ‘Mensen zijn bang’
Datum: 28-05-2020
Bron: RTL Nieuws
De wolf die de afgelopen week heeft toegeslagen in Brabant, heeft vannacht opnieuw drie schapen gedood. Het gaat om een gebied bij Heusden vlakbij Den Bosch.
Titel: Brabant wil zwervende wolf buiten de deur houden
Datum: 28-05-2020
Bron: Nieuwe Oogst
Provincie Brabant onderzoekt samen met ZLTO, de Zoogdiervereniging en gemeente Heusden de mogelijkheden om te voorkomen dat de zwervende wolf zich blijvend vestigt in het gebied. Preventie blijft daarvoor de basis, meldt de provincie.
Titel: ‘Schapenbloedbaden nemen juist af als wolf zich permanent in Brabant vestigt’
Datum: 28-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Hij is er nog maar net en nu al is hij dagelijks onderwerp van gesprek: de wolf. Hij kwam dan ook met veel bombarie onze provincie binnen: tientallen schapen beet hij de afgelopen weken dood in de gemeente Heusden. Onze zuiderburen leven al langer samen met het roofdier. Expert Jan Loos uit België geeft ons een lesje ‘omgaan met wolven voor beginners’.
Titel: Oog in oog met de wolf. ‘Ik kijk nu wat vaker om me heen’
Datum: 28-05-2020
Bron: BD
Hij is niet zo snel bang. Maar Gert-Jan van Rooij uit Haarsteeg geeft eerlijk toe, als hij ‘s nachts de hond uitlaat kijkt hij voortaan toch wel even wat vaker om zich heen. Waant oog in oog staan met ‘de’ wolf, doet toch wel iets met je. ,,Echt een machtig beest.”
Titel: Is jonge Schotse hooglander in Langelo gedood door een wolf?
Datum: 27-05-2020
Bron: RTV Drenthe
Is het stierkalf in Langelo gedood door een wolf? Het dier werd op 25 mei gedood, de oorzaak van de dood wordt onderzocht. Er is DNA afgenomen dat moet uitwijzen of het om een aanval van een wolf gaat.
Titel: Politieke vragen over wolf in Someren
Datum: 27-05-2020
Bron: ED
Is er zicht op het aantal wolven in Someren en omgeving? Het is een van de acht vragen die politieke partij De Gemeenschapslijst stelt aan het gemeentebestuur.
Titel: Er was geen vuiltje aan de lucht. Maar nu hebben we dus wat wolven rondlopen
Datum: 27-05-2020
Bron: ED
Over een paar weken staan ze hier in de wei: onze drie nieuwe schapen. Een moeder met twee lammeren, om precies te zijn. Voor ze hun tanden in de grasmat kunnen zetten, moeten wij nog even volle bak gas geven. De palen staan inmiddels in de grond, nu nog het gaas. Tot zover geen vuiltje aan de lucht. Tot voor kort was dit ook eigenlijk niks om een column over te tikken. Maar nu hebben we in Brabant dus wat wolven rondlopen.
Titel: Veulentje aangevallen en opgegeten in Haarsteeg, ‘Alleen het pootje is over’
Datum: 27-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Een Shetlandveulen is aangevallen en opgevreten bij een paardenstal in Haarsteeg. Van het dier bleef alleen een aangekloven pootje over. Eigenaar Jowan van Oosterhout is boos. Hij is ervan overtuigd dat het diertje te pakken is genomen door een wolf, maar experts noemen dit onzin.
Titel: Wolfspotten op de dijk in Vlijmen, ‘spannend en mooi’
Datum: 26-05-2020
Bron: BD
Wolventoerisme, dat hadden we toch alleen op de Veluwe? Niet dus. ‘s Avonds verzamelen wolfspotters zich nu ook op de Voordijk/Inlaagdijk in Vlijmen.
Titel: LTO wil losgeslagen Brabantse wolf verdoven, vangen en verplaatsen: ‘Op de Veluwe is plek genoeg’
Datum: 26-05-2020
Bron: De Stentor
LTO Nederland wil de zwervende wolf die in Brabant tientallen schapen heeft gedood, laten verdoven, vangen en verplaatsen ‘naar een locatie waar hij wel op zn plaats is’. ,,Op de Veluwe is bijvoorbeeld plek genoeg”, zegt Saskia Duives-Cahuzak namens LTO.
Titel: Handhavers patrouilleren extra in Brabant vanwege mogelijke jacht op wolf
Datum: 26-05-2020
Bron: NU.nl
Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) in Noord-Brabant patrouilleren extra in het gebied rond Heusden en Vlijmen, omdat mogelijk illegaal jacht wordt gemaakt op een wolf die in dat gebied is gesignaleerd. Dat meldt een woordvoerder van Samen Sterk in Brabant, dat de handhaving in de Brabantse buitengebieden verzorgt, dinsdag aan NU.nl.
Titel: LTO wil herziening aanpak zwervende wolven
Datum: 26-05-2020
Bron: Nieuwe Oogst
LTO Nederland doet een dringende oproep op de provincies om het beleid voor zwervende wolven te herzien. Volgens de belangenorganisaties tonen recente incidenten aan dat ingrijpen noodzakleijk is.
Titel: Diederik van Liere: Opnieuw surplus killing; werk aan de winkel
Datum: 26-05-2020
Bron: Animals Today
Schapen op de Maasdijk bij Bokhoven krijgen binnen vijf dagen drie aanvallen voor de kiezen. 3 keer een zogenoemde surplus killing: 9,20 en 11 dieren gedood. Diederik van liere denkt mee in oplossingen.
Titel: ‘Het loopt uit de hand’, CDA wil nu ook landelijke discussie over beschermde status van de wolf
Datum: 26-05-2020
Bron: Een Vandaag
B’Om erger te voorkomen’ wil CDA-Kamerlid Maurits von Martels een landelijke discussie over hoe we moeten omgaan met de wolf. “Want we kunnen wel op onze klompen aanvoelen dat het vroeg of laat echt fout gaat.”
Titel: Boeren boos dat ze zelf de wolf moeten weren: ‘omgekeerde wereld’
Datum: 25-05-2020
Bron: Trouw
Boerenorganisatie ZLTO wil actie tegen de wolf, maar voor wolfwerende netten is weinig animo.
Titel: Hoe kunnen boeren hun schapen beschermen tegen de wolf?
Datum: 25-05-2020
Bron: Rtl Nieuws
Afgelopen week zijn er in Brabant 58 schapen gedood door een wolf. De provincie stelde daarom netten beschikbaar aan schapenboeren om hun dieren te beschermen. Toch is dit volgens boerenorganisatie ZLTO niet de oplossing.
Titel: Schaapherder Bart heeft als eerste wolfwerende netten: ‘het blijft spannend’
Datum: 25-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Schaapherder Bart van Ekkendonk kreeg maandag als eerste anti-wolvennetten van de provincie. Zijn dieren staan een paar kilometer van Hedikhuizen, waar ruim een week geleden tientallen schapen werden gedood. “Ik ben er niet gerust op.”
Titel: Claire stond oog in oog met een wolf en dat vond ze best spannend
Datum: 25-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Nietsvermoedend was Claire met haar vader onderweg van haar werk in Den Bosch naar huis in Haarsteeg, toen ze zondagavond ineens oog in oog stonden met de wolf die in het gebied rondloopt. Ze vond het een mooie ervaring, maar ook een beetje eng.
Titel: Anke gaat op wolvenjacht, roofdier duidelijk te zien op nieuwe beelden
Datum: 25-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Het had zo een scene uit een spannende film kunnen zijn. Anke Usleeber ging zondagnacht op wolvenjacht door de weilanden in de polder tussen Bokhoven en Haarsteeg. “Ik hoorde dat hij in de buurt was. Ik werd er zó onrustig van, dus ik dacht: iik ga kijken.”
Titel: Gratis wolfwerende netten van provincie alweer op, drie schapenhouders zijn geholpen
Datum: 24-05-2020
Bron: Omroep Brabant
De netten die de provincie deze week beschikbaar stelde voor boeren om hun schapen te beschermen tegen wolven, zijn nu al op. Drie schapenhouders hebben de netten aangevraagd. De eersten worden maandag geplaatst.
Titel: Wolf verscheurt opnieuw schapen in gemeente Heusden, aanval op beelden te zien
Datum: 23-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Opnieuw zijn in het holst van de nacht drie schapen doodgebeten in de gemeente Heusden. Eén schaap is gevlucht en nog niet teruggevonden. Op camerabeelden is te zien hoe een dier, zo goed als zeker een wolf, de dieren vrijdagnacht rond half vijf in een wei in Vlijmen opjaagt. “De kleintjes sprongen uit panier zo door de afzetting.”
Titel: CDA kritisch op Nederlandse wolvenaanpak
Datum: 23-05-2020
Bron: Nieuwe Oogst
Het CDA is kritisch op de huidige wolvenaanpak in Nederland. Kamerlid Maurits von Martels diende deze week een serie kamervragen in over deze aanpak, die volgens hem beter moet.
Titel: Vestigt de wolf zich definitief in Drenthe? ‘We hopen op veel poep’
Datum: 22-05-2020
Bron: RTV Drenthe
Op recente wildcamerabeelden is te zien dat een wolf nog steeds door Drenthe wandelt, Welke wolf op de beelden staat, is nog niet duidelijk. Als dit wolf GW1261m is, dan is er officieel sprake van vestiging van een wolf in Drenthe. Dat zou de eerste vestiging in Nederland buiten de Veluwe zijn.
Titel: Boeren krijgen wolfwerende netten van provincie na schapenbloedbad in Hedikhuizen
Datum: 19-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Boeren in Brabant krijgen zogenaamde wolfwerende netten van de provincie, om hun dieren te beschermen tegen wolven. Dat meldt een woordvoerder van gedeputeerde Elies lemkes – Straver dinsdag.
Titel: Opnieuw 11 schapen van boer Jos doodgebeten, derde keer in vijf dagen tijd
Datum: 19-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Elf doodgebeten schapen. Deze vondst deed boer Jos Verhulst dinsdagmorgen op de dijk in Bokhoven. ‘Een ordinaire misselijke morgen’, noemt hij het. Het is de derde keer in korte tijd dat de boer zo’n afschuwelijke vondst doet. Zaterdagochtend vond hij al twintig van zijn schapen die waren doodgebeten in een weiland in Hedikhuizen. En vrijdag verloor hij daar al negen van zijn schapen.
Titel: Brabant toont belangstelling voor elektrisch raster tegen wolfaanvallen
Datum: 18-05-2020
Bron: De Gelderlander
Elektrische afrasteringen die in Gelderland effectief blijkt tegen wolfaanvallen kan ook voor schapen en runderen in Brabant een redding zijn. Dat denkt het Brabantse provinciebestuur dat daarover contact gaat zoeken met experts in Gelderland.
Titel: Wolf slaat weer toe in gemeente Someren
Datum: 18-05-2020
Bron: ED
Waarschijnlijk heeft een wolf weer een slachtoffer gemaakt in de gemeente Someren. Een schaap van Lieroppenaar Bert Mostert is gedood, vijf dieren zijn verwond. 44 andere schapen zijn in veiligheid gebracht.
Titel: Lammetjes krijgen de fles na aanval door wolf: ‘Ze zijn helemaal van slag’
Datum: 17-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Schapenboer Jos Verhulst zegt dat zijn kudde schapen gestrest is en helemaal van slag, nadat in de nacht van vrijdag op zaterdag twintig schapen vermoedelijk door een wolf zijn doodgebeten. Dat gebeurde in de polder achter de rivierdijk bij de Maas in Hedikhuizen. Vrijdag zijn er ook al schapen doodgebeten in de polder.
Titel: ‘Schapenhouders in Altena vrezen voor komst van de wolf. Zo’n roofdier hoort hier niet’
Datum: 17-05-2020
Bron: AD
Vrijdag en zaterdag werden tientallen schapen doodgebeten in Hedikhuizen, aan de overkant van de Maas vlakbij Heusden. Volgens de eigenaar en ZLTO De Langstraat ging het om het werk van een wolf, al moet dat nog officieel worden vastgesteld. ,,Een wolf kan zwemmen, dus het is goed mogelijk dat hij ook hier opduikt”, stelt raadslid Arie-Pieter Verdoorn namens het CDA in Altena.
Titel: Opnieuw bloedbad in Hedikhuizen: 20 schapen doodgebeten
Datum: 16-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Boer Jos Verhulst kreeg zaterdagochtend opnieuw de schrik van zijn leven toen hij twintig dode schapen in zijn weiland aantrof. Vrijdag verloor hij er al negen. In twee dagen tijd zijn 29 dieren doodgebeten. Dat is een kwart van zijn oorspronkelijke kudde. “Het is gigantisch. Ik haal mijn schapen weg, ik vertrouw het niet.”
Titel: Brabantse PVV blij met proeven weren wolven
Datum: 16-05-2020
Bron: Nieuwe Oogst
De Brabantse PVV heeft met buitengewone interesse kennisgenomen van de succesvolle proeven die op de Veluwe zijn uitgevoerd om wolven te weten van schaapskuddes door middel van elektrische afrastering.
Titel: Gelderland keurt Veluws preventieplan wolven goed
Datum: 15-05-2020
Bron: Boerderij
Steunregeling moet in augustus werkbaar zijn voor Veluwse veehouders die preventieve maatregelen nemen. Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Gelderland hebben het ‘Gebiedsgericht preventieplan wolvenschade Veluwe’ goedgekeurd. GS beogen de subsidieregeling op 23 juni 2020 vast te stellen, zodat deze in augustus 2020 werkbaar is voor Veluwse veehouders die preventieve maatregelen willen nemen tegen wolven in het leefgebied. Dat blijkt uit een Statenbrief van portefeuillehouder Peter Drenth aan Provinciale Staten (PS).
Titel: Schapen doodgebeten van kuddes in Hedikhuizen: ‘Schapenboeren zijn zo bang op dit moment’
Datum: 15-05-2020
Bron: Omroep Brabant
Jos Verhulst (67) schrok zich een ongeluk toen hij vrijdagochtend bij zijn schapenkudde in Hedikhuizen aankwam. Diverse schapen bleken doodgebeten. Ook bij zijn buurman was het raak. Dit moet het werk van een wolf zijn, denkt Jos.
Titel: Veel overlast in Gelderland door zwervende wolven
Datum: 13-05-2020
Bron: Nieuwe Oogst
Terwijl het Gelderse wolvenpreventieplan over enkele maanden in werking treedt, bestaan er in de provincie nog veel zorgen over zwervende wolven. Recent doodde zo’n wolf een groot aantal schapen en lammeren in meerdere delen van de provincie.
Titel: Volgevreten wolf op de Veluwe aangezien voor drachtig dier
Datum: 08-05-2020
Bron: De Stentor
De Veluwse wolf die met een dikke buik op camerabeelden is gezien, is niet in verwachting, maar had waarschijnlijk net een flinke maaltijd achter de kiezen. De dikke wolf lijkt ook een mannetje te zijn. Daarmee komt de Zoogdiervereniging terug op een eerdere uitlating vrijdag dat het wolvenpaar op de Veluwe binnenkort voor de tweede keer jongen krijgt.
Titel: Gedeputeerde springt in de bres voor Drentse schapen: de wolf mag er niet ongelimiteerd zijn tanden in zetten
Datum: 06-05-2020
Bron: Dagblad van het Noorden
,,Drenthe zonder schapen kan ik mij niet voorstellen.” Dat zegt gedeputeerde Henk Jumelet (CDA), die pleit voor een ‘gecontroleerd beheer’ van de wolf in Drenthe.
Titel: Dit is wat je moet weten over de ‘moordzuchtige’ wolf in Culemborg
Datum: 06-05-2020
Bron: De Gelderlander
Een wolf bij Culemborg die binnen enkele dagen tientallen schapen doodt en verwondt. ,, Wen er maar aan”, zei een woordvoerder van de provincie Gelderland over de bloederige incidenten. Over hoe dat kan, kunnen veehouders terecht bij stichting Wolf Fencing Nederland.
Titel: De bloeddorstige wolf ‘Wen er maar aan’
Datum: 05-05-2020
Bron: Trouw
De regeling om schapenhouders financieel te steunen na een aanval door een wolf moet worden uitgebreid, vindt de Zoogdiervereniging. Want willekeurige bloedige aanvallen op grazend vee zullen blijven voorkomen.
Titel: VVD Friesland vraagt om wolvenoverleg.
Datum: 04-05-2020
Bron: Nieuwe Oogst
VVD Friesland pleit voor een provinciaal wolvenoverleg tussen provincie, landbouw- en natuurorganisaties. Volgens VVD-Statenlid Marten Dijkstra heeft zo’n overleg meerwaarde om ‘samen kennis op te doen en maatregelen te nemen’. Dat schrijft hij in vragen aan het provinciebestuur..
Titel: Noodkreet uit Milheeze: ‘Wolven kunnen een plaag worden’
Datum: 04-05-2020
Bron: ED
Akkerbouwer en jager Damiaan Kuunders (69) uit Milheeze maakt zich grote zorgen dat de wolf zich snel gaat vermenigvuldigen in Nederland, met alle ellende vandien. Hij heeft brandbrieven verstuurd naar de CDA-fractie in de Tweede Kamer en Faunabeheer Noord Brabant.
Titel: Experts twijfelen, maar boerin Dyon uit Epse zag echt een wolf haar kalfjes bedreigen: ‘Als ik een paar minuten later was geweest…’
Datum: 01-05-2020
Bron: De Stentor
Boerin Dyon uit Epse is er zeker van. De kalveren op de boerderij van haar vader zijn aan de dood ontsnapt toen een wolf probeerde een stal binnen te dringen. Wolvenexperts plaatsen echter vraagtekens bij dat verhaal en zeggen dat er te weinig bewijs is om vast te kunnen stellen dat het inderdaad een wolf is. ,,Dit valt in de categorie: lastig te geloven.”
Titel: Diederik van Liere: Schapenleed door een gestoorde wolf?
Datum: 01-05-2020
Bron: Animals Today
In Culemborg heeft een landeigenaar gezien hoe een wolf vele schapen doodde, verwondde en de sloten injoeg, waar een aantal verdronk. Schapenleed door een gestoorde wolf of spelen hier andere factoren een rol?
Titel: Weer schapen gedood in westen Gelderland
Datum: 01-05-2020
Bron: Het Schaap
Opnieuw zijn er in het westen van Gelderland schapen doodgebeten. Dit keer was het mis op landgoed Mariënwaerdt in Beest. Vijf schapen zijn dood.
Het gaat waarschijnlijk om een wolf. Woensdag zag een schapenhouder in Culemborg het roofdier vreselijk tekeer gaan onder zijn schapen in de wei: 14 schapen werden doodgebeten.

Reacties zijn gesloten.