Januari

Titel: Unieke beelden: kleine welpjes worden groot (NL)
Datum: 31-01-2020
Bron: Omroep Gelderland

Voor het eerst heeft een camera op de Veluwe een wolvenwelp zo goed in beeld kunnen brengen. Het gaat om een welp die negen maanden geleden werd geboren en sindsdien flink is gegroeid.

Titel: Meldingen gedode schapen (ditmaal bij Opeinde) stapelen zich op
Datum: 28-01-2020
Bron: Leeuwarder Courant

Met nieuwe meldingen van gedode schapen in Opeinde en het Drentse Amen is de kans gegroeid dat een of meer wolven een territorium hebben gekozen in Noord-Nederland. Het wachten is op DNA-uitslagen.

Titel: Help mee de documentaire Wolf! te realiseren (crowdfunding)
Datum: 28-01-2020
Bron: Animals Today

De wolf is terug in ons veedichte land, maar niet voor lang als we niet nu stappen ondernemen. Bescherm de Nederlandse wolf en help mee een documentaire te maken om het onbegrip en de angst weg te nemen rond dit fascinerende dier. Laat de wolf niet nog een keer uitsterven!

Titel: Professionele opleiding in wolvendossier
Datum: 27-01-2020
Bron: Zoogdiervereniging

Wolven zijn terug in Nederland en het ligt in de lijn der verwachtingen dat het aantal wolven in Nederland toeneemt. Vanuit verschillende invalshoeken in de samenleving levert dit vragen op. Deze vragen komen terecht bij verschillende organisaties en professionals die nog niet eerder te maken hebben gehad met dit ecologisch, juridisch en maatschappelijk uitdagend dossier.

Titel: Zes dode schapen gevonden in Drenthe
Datum: 21-01-2020
Bron: ROEG!

In Hooghalen en Zwiggelte zijn vorige week zes schapen gedood. BIJ12, dat faunaschade voor de provincie Drenthe bijhoudt, doet DNA-onderzoek. Hieruit moet blijken of er een wolf bij de schapen is geweest. Het kan ook zijn dat er een hond in het spel is. Het gaat om drie schapen die op 13 januari in Hooghalen zijn gegrepen. Vier dagen dagen later zijn er drie schapen in Zwiggelte gedood.

Titel: Wolf weren of schapen weghalen? Komst wolf zorgt voor dilemma’s
Datum: 09-01-2020
Bron: RTV Drenthe

De wolf duikt steeds vaker op en dat zet schapenhouders voor het blok. Want hoe bescherm je de kudde? Schapen die in natuurgebieden grazen zijn vooral kwetsbaar, want een natuurgebied kun je niet wolf-proof maken.

Titel: Tien schapen doodgebeten in Hooghalen
Datum: 06-01-2020
Bron: RTV Drenthe

In Hooghalen zijn afgelopen zaterdag tien schapen doodgebeten, dat meldt overheidsinstantie BIJ12. DNA-onderzoek moet nog uitwijzen of ze slachtoffer zijn geworden van een wolf. Dat onderzoek duurt vaak een maand.

Reacties zijn gesloten.