December

Titel: Hun schapen werden afgeslacht: ‘Maar wij zijn niet de vijand van de wolf’, zegt schapenhouder Jan
Datum: 27-12-2020
Bron: Brabants Dagblad
Die wolvenaanval in Vlijmen die viral ging? Dat waren hún schapen. En nee, Joke en Jan van de Wiel dragen de wolf geen kwaad hart toe. Maar de wolvenknuffelaars mogen de schapenhouders ook wel een beetje tegemoetkomen.
Titel: Schapenboer krijgt geen extra vergoeding voor schade wolf
Datum: 21-12-2020
Bron: RTV Drenthe
De Provincie Drenthe hoeft schapenhouder Jantinus de Groote uit Tiendeveen niet meer schade te betalen dan al is uitgekeerd. Dit heeft de rechter vandaag beslist.
Titel: Tweede wolf wandelt samen met wolvin op Zuid-Veluwe
Datum: 18-12-2020
Bron: Natuurmonumenten
Boswachter Frank Theunissen twijfelde al langer of er misschien een tweede wolf in het gebied was. Op camerabeelden van begin december zag hij een wolf die er iets anders uit leek te zien dan de wolvin, die inmiddels een half jaar op de Zuid-Veluwe leeft. Twee weken later werd zijn vermoeden bevestigd toen een wildcamera de dieren samen vastlegde.
Titel: Schaap met opengereten hals aangetroffen in bossen Odoorn
Datum: 18-12-2020
Bron: Dagblad van het Noorden
In het Schapenpark van Odoorn is een dood schaap aangetroffen. De hals van het dier is compleet aangevreten. Het is niet de eerste keer dat de kudde belaagd wordt. Afgelopen voorjaar viel een wolf meerdere schapen en lammeren van de kudde aan.
Titel: Risicogebied wolvenaanvallen veel te klein
Datum: 17-12-2020
Bron: RTV Drenthe
Er is forse kritiek op het gebied waarbinnen schapen- en geitenhouders subsidie kunnen krijgen voor afrastering om wolven te weren. Dat gebied is te veel klein zeggen D66, Platform Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders en de Werkgroep Wolf.
Titel: Geld provincie voor wolfwerende afrastering bij schapenhouders
Datum: 15-12-2020
Bron: RTV Drenthe
Schapen-en geitenhouders in het midden van Drenthe kunnen vanaf begin volgend jaar subsidie krijgen voor wolfwerende afrasteringen. Het gaat om vaste en mobiele afrasteringen om aanvallen van wolven op schapen en geiten tegen te gaan.
Titel: Nieuwe wolvenwelp ontdekt op de Veluwe
Datum: 09-12-2020
Bron: Omroep Gelderland
Er is een nieuwe wolvenwelp waargenomen op de Noord-Veluwe. Het is echter nog niet duidelijk of die dit jaar is geboren, of nog uit de roedel van vorig jaar stamt. Dat blijkt uit de tussenrapportage over de wolf die Bij12 heeft gepubliceerd.
Titel: Wolf vestigt zich definitief op de Strabrechtse Heide
Datum: 09-12-2020
Bron: Omroep Brabant
Op de Strabrechtse Heide in de gemeenten Heeze-Leende, Someren en Geldrop-Mierlo, heeft zich definifief een mannetjeswolf gevestigd. Deze wolf, GW1625m genaamd, is namelijk langer dan zes maanden in het gebied aanwezig. Hij zwierf daarvoor al lange tijd rond door onze provincie.
Titel: Drentse wolf naar Duitsland vertrokken
Datum: 09-12-2020
Bron: RTV Drenthe
De eerste wolf die zich in Drenthe heeft gevestigd, is gesignaleerd in het Duitse Dörpen. Hij heeft daar een schaap aangevallen, blijkt uit DNA-onderzoek. In Drenthe ontbreekt sinds juni 2020 elk spoor van deze wolf.
Titel: Wolvin lijkt zich te vestigen op Veluwe en heeft tóch een naam gekregen: ‘Is gewoon makkelijk’
Datum: 08-12-2020
Bron: De Stentor
DDe wolvin die op de Noord-Veluwe is geboren, lijkt zich definitief te gaan vestigen op de Zuid-Veluwe. Nieuwe beelden tonen aan dat ze zich thuis voelt in het gebied tussen Apeldoorn en Arnhem. Reden voor boswachter Frank Theunissen van Natuurmonumenten om haar een naam te geven: Toska. Het is voor het eerst dat een Nederlandse wolf een naam krijgt..
Titel: Wolf slaat opnieuw toe: 5 schapen doodgebeten in Heeswijk-Dinther
Datum: 02-12-2020
Bron: Omroep Brabant
De wolf lijkt opnieuw te hebben toegeslagen. In een weiland in Heeswijk-Dinther zijn woensdag vijf doodgebeten schapen gevonden. Ook zijn zeven schapen gewond geraakt.

Reacties zijn gesloten.