Introductie lespakket Wolf-experience basisonderwijs

Eeserveen, 29-08-2023

De jeugd heeft de toekomst! Zo ook de toekomst van de wolf in Nederland. Wij van Werkgroep Wolf Nederland vinden het belangrijk om kinderen niet te sturen in hun mening. We willen ze zelf te laten onderzoeken en op basis daarvan mogen ze hun eigen mening vormen. “Leer een kind niet wat ze moeten zien, maar waar ze kunnen kijken. Niet wat ze moeten denken, maar hoe ze moeten denken.”
Met die kernwaarde in ons achterhoofd hebben we een lespakket ontwikkeld over de wolf in Nederland. Een aantal klassen heeft al gebruik mogen maken van dit lespakket, en met succes! Dit lespakket is samengesteld door leerkrachten, voor leerkrachten. In dit lespakket dagen we kinderen uit om kritisch te zijn, zelf op zoek te gaan naar informatie om op basis daarvan hun eigen mening te kunnen vormen.
Maar ook om zich in te kunnen leven in de situatie van een ander en mee te kunnen denken in oplossingen. Ze gaan op een creatieve manier aan de slag met oplossingen en daarnaast bevat het wat uitdagende lessen, ontworpen voor leerlingen die wat meer aankunnen. Tevens bieden wij een excursie aan bij dit lespakket. We gaan dan met de groep het bos in, doen onderweg een quiz en vertellen van alles over de wolf en de omgeving.
Wij zijn Werkgroep Wolf Nederland; niet voor, niet tegen, maar met de wolf. De visie van Werkgroep Wolf Nederland is om conflictarm samen te leven met wolven in Nederland. Wij zetten ons in op het informatieve gebied, dit doen we door te luisteren naar verschillende partijen en het gesprek aan te gaan. Ook zijn wij bereid om een helpende hand te bieden waar dit gewenst is.
Wij bieden u een gratis lespakket aan. Mocht u hier vragen over hebben of meer over willen weten, neem dan vooral contact met ons op!
Voor het lespakket: https://drive.google.com/file/d/1QPll5qivadSjkS5XBf0N8xntpoTq2o25/view?usp=drive_link
Voor alle bijlagen: https://drive.google.com/drive/folders/1Jc0GcXR7wfqv45Py51Ci-3y9JnWnyGaj?usp=sharing

Reacties zijn gesloten.